Bejelentették az Inspiration4 küldetés második privát űrhajósát

Bonczók Zoltán | 2021. február 22., hétfő 14:23

Bejelentették az idén ősszel induló, a Jared Isaacman üzletember által finanszírozott első privát űrutazás második résztvevőjét.

Az Inspiration4-nak nevezett küldetés második privát űrhajósa Hayley Arceneaux lesz, aki a St. Jude gyermekkórházban dolgozik orvosi asszisztensként, és 29 éves korával a legfiatalabb amerikai űrhajós lehet.

Arceneaux 10 éves korában csontrákkal küzdött, azonban sikeresen felépült. Ő lehet szintén az első űrhajós, aki protézissel indul a világűrbe. A másik két utast később jelentik majd be, még 6 napig lehet jelentkezni az utazásra. Egyikük a St. Jude gyermekkórház támogatói közül kerül majd kiválasztásra, másikuk pedig egy új vállalkozás beindítói közül kerül majd ki. Természetesen fontos szempont lesz mindkettőjüknél, hogy milyen inspirációt jelenthetnek a világnak.

Hayley Arceneaux munka közben a St. Jude-ban

A misszió pontos részletei továbbra sem ismertek, de a tervek szerint a Crew Dragon űrhajóval induló teljesen privát személyzet kb. 3 napot fog eltölteni Föld körüli pályán szólórepülésen, tehát az űrhajó nem csatlakozik majd a Nemzetközi Űrállomáshoz. Isaacman amúgy a napokban azt írta Twitteren, hogy remek ötlet lenne lenézni a Dragonból az ISS-re, vagy a Hubble teleszkópra, így könnyen előfordulhat, hogy a szokásosnál jóval magasabb pályára állnak majd az űrhajóval, így a látványra biztos nem lesz panasz.

A SpaceX-nél
"Bejelentették az Inspiration4 küldetés második privát űrhajósát" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +