Földünk az űrből: Sarm es-Sejk, Egyiptom

Séra Gábor | 20 napja - FRISSÍTVE: 2022. november 20., vasárnap 18:03

Sarm es-Sejk, angol átírásban Sharm El-Sheikh, egy egyiptomi üdülőváros a Sínai-félsziget délkeleti csücskében, a Vörös-tenger mentén húzódó parti sávban. Az alábbi felvételt a Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja készítette.

Forrás: ESA

A színhű képen jobbra fent az Akabai-öböl látható, amely a Vörös-tengerbe torkollik. A terület számos búvárkodási lehetőséget kínál. A felvételen jól kivehető egy sor korallzátony, melyek gazdag tengeri élővilágnak adnak otthont. A szigeteket körülvevő és a kép jobb oldalán látható víz színének változásai annak mélységét jelzik.

A tengerparton éttermek, bárok és üdülőhelyek sorakoznak, a város pedig számos kikötővel rendelkezik, közülük a legnagyobb a Travco Marina, de jelentősnek tekinthető a Shark Bay-nél (Cápa-öböl) található dokk is. Főbb látványossághoz tartozik például a Sínai-hegy, más néven Mózes-hegy, vagy a lábánál található Szent Katalin-kolostor.


Elkötelezettek vagyunk, hogy tevékenységünk reklámoktól mentes maradjon és kizárólag közösségi finanszírozásból működhessünk. Ha tetszik a munkánk, akkor azt kifejezheted egy megosztással, illetve ha van módod, anyagilag is hozzájárulhatsz az oldal működéséhez, ezt a "Támogatás" gomb megnyomásával teheted meg."Földünk az űrből: Sarm es-Sejk, Egyiptom" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +