Hamarosan indulásra kész a Starliner

Oláh Tamás | 19 napja

Megérkezett a Boeing Starliner a ULA jármű összeszerelő épületébe (Vertical Integration Facility - VIF) és megkezdték az űrhajó és az azt szállító Atlas-V rakéta végszerelési munkálatait. A gyorsító rakéta már készen várja az indulást, a múlt héten ugyanis ráemelték a két RL10A-4-2 típusú hajtóművel rendelkező Centaur második fokozatot, illetve a Starliner űrhajó adapterét.

A Centaur második fokozat és az adapter ráemelése az Atlas-V rakétára. Forrás: ULA

A Starliner várhatóan július 30-án indulhat útnak a Nemzetközi Űrállomásra az OFT-2 küldetés keretében a floridai Cape Canaveral, Space Force Station SLC-41 indítóállásáról. Ez lesz a Boeing űrhajójának második tesztútja, az első küldetés a kapszula technikai problémái miatt sikertelenül zárult.


A Starliner és az Atlas-V. Képek forrása: ULA

A Starliner ráemelése az Atlas-V rakétára. Forrás: ULA

A Starliner a helyén. Forrás: ULA


Elkötelezettek vagyunk, hogy tevékenységünk reklámoktól mentes maradjon és kizárólag közösségi finanszírozásból működhessünk. Ha tetszik a munkánk, akkor azt kifejezheted egy megosztással, illetve ha van módod, anyagilag is hozzájárulhatsz az oldal működéséhez, ezt a "Támogatás" gomb megnyomásával teheted meg."Hamarosan indulásra kész a Starliner" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +