Hibátlan dél-koreai indítás a KSLV-II rakétával

Tamási Dávid | 11 napja

Dél-Korea sikeresen hajtotta végre második tesztindítását a Nuri/KSLV-II hordozórakétával! A tesztet korábban többször halasztották, legutóbb öt nappal, hogy megfelelően fel tudjanak készülni a fontos küldetésre. Az indításra a Naro Űrközpont LC-1 startállásáról került sor ma reggel 9-kor. A raktérben a KARI (Korean Aerospace Research Institute) 1,3 tonnás teszt-műholdja kapott helyet, amit napszinkron pályára terveztek állítani.

A Nuri az előírtaknak megfelelően hagyta el az indítóállást, és két perccel később az első és második fokozat szétválására is sor került. Nem sokkal később a második és harmadik fokozat is szétvált, ez már 300 km-es magasságban történt. A harmadik fokozat hajtóműve 13 perccel indítás után, a kijelölt 700 km-es pályamagasságot elérve állt le, ezzel a legkritikusabb részt máris teljesítette a rakéta. Ezt követően a PVSAT sikeres leválását is megerősítették, végül a KARI 70 perccel a start után jelentette be, hogy teljes sikerrel zárult a tesztküldetés, és a Nuri minden fokozata hibátlanul teljesített. Ezzel Dél-Korea óriásit lépett előre affelé, hogy önerőből képes legyen hasznos terheket a világűrbe juttatni teljesen hazai fejlesztésű és gyártású hordozórakétával.

A Nuri ma reggeli indítása. Forrás: KARIElkötelezettek vagyunk, hogy tevékenységünk reklámoktól mentes maradjon és kizárólag közösségi finanszírozásból működhessünk. Ha tetszik a munkánk, akkor azt kifejezheted egy megosztással, illetve ha van módod, anyagilag is hozzájárulhatsz az oldal működéséhez, ezt a "Támogatás" gomb megnyomásával teheted meg."Hibátlan dél-koreai indítás a KSLV-II rakétával" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +