Hivatalos: a Crew-5 személyzetének tagja lesz Vakata Kóicsi is

Tamási Dávid | 15 napja

Ma hivatalossá vált a korábbi feltételezés, hogy Vakata Kóicsi személyében jövőre is utazhat japán űrhajós a Nemzetközi Űrállomásra a SpaceX Crew-5 személyzetének tagjaként. Vakata ötödik alkalommal repül majd a világűrbe, amivel egyedüli csúcstartó lesz a JAXA űrhajósai között. A 2022 őszén induló küldetés négyfős személyzetéből két űrhajós kilétére a múlt héten derült fény, amikor a NASA megerősítette, hogy a küldetés parancsnoka Nicole Mann, pilótája pedig Josh Cassada lesz. A negyedik asztronauta várhatóan Jeanette Epps lesz, de az ő hivatalos bejelentésére még nem került sor.

Az 58 éves Vakata korábban részt vett az STS-72 és az STS-92 küldetésen, de tagja volt az Expedíció-18/19/20 és az Expedíció-38/39 személyzetének is. Az STS-72 küldetésen az első japán küldetésspecialistaként repült. A kereskedelmi űrprogramban először Nogucsi Szóicsi tartalékja volt a SpaceX Crew-1 küldetés keretében, de nagyjából egy év múlva ő is sorra kerül ismét, és ötödjére is elhagyhatja Földünket egy időre.

Fotó: JAXA


Elkötelezettek vagyunk, hogy tevékenységünk reklámoktól mentes maradjon és kizárólag közösségi finanszírozásból működhessünk. Ha tetszik a munkánk, akkor azt kifejezheted egy megosztással, illetve ha van módod, anyagilag is hozzájárulhatsz az oldal működéséhez, ezt a "Támogatás" gomb megnyomásával teheted meg."Hivatalos: a Crew-5 személyzetének tagja lesz Vakata Kóicsi is" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +