Június 16-án és 18-án szerelik fel az ISS új napelemeit

Bonczók Zoltán | 2021. június 8., kedd 15:32 - FRISSÍTVE: 2021. június 14., hétfő 16:06

Június 16-án és június 18-án is űrsétát hajd majd végre a Nemzetközi Űrállomás két űrhajósa: Shane Kimbrough (NASA) és Thomas Pesquet (ESA). A duó a CRS-22 Dragonjával érkezett új napelemeket fogja felszerelni a P6 rácselemre, amit előtte a Canadarm2 robotkar segítségével emelnek ki a Cargo Dragon csomagtartójából.

Az űrhajósok már jól összeszokott párost alkotnak, ugyanis 2017-ben az Expedíció-50 küldetés alatt már két űrsétát is végrehajtottak együtt. Tegnap a felkészülést is elkezdték, a Quest légzsilipben készítették elő az űrruhákat és a szükséges felszereléseket. A júniusi két űrséta lesz az idei 7. és 8. EVA a Nemzetközi Űrállomáson, összesen pedig a 239. és 240. az ISS történelme során.

Shane Kimbrough és Thomas Pesquet


Elkötelezettek vagyunk, hogy tevékenységünk reklámoktól mentes maradjon és kizárólag közösségi finanszírozásból működhessünk. Ha tetszik a munkánk, akkor azt kifejezheted egy megosztással, illetve ha van módod, anyagilag is hozzájárulhatsz az oldal működéséhez, ezt a "Támogatás" gomb megnyomásával teheted meg."Június 16-án és 18-án szerelik fel az ISS új napelemeit" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +