Mark Vande Hei, Pjotr Dubrov: 1 évig az űrállomáson

Bonczók Zoltán | 11 napja

Tegnap a NASA az egyik blogposztjában megerősítette, hogy Pjotr Dubrov (Roszkoszmosz) és Mark Vande Hei (NASA) majdnem egy évig maradnak a Nemzetközi Űrállomáson, és csak 2022 márciusában térnek vissza a Szojuz MSz-21 űrhajóval. A hírt már a Szojuz MSz-18 áprilisi indításakor is tudni lehetett, ugyanis mind az októberi Szojuz MSz-19, mind a december MSz-20 űrturistákat szállít az ISS-re (októberben az orosz filmforgatás stábja, decemberben pedig a japán Maezava Juszaku utazik az asszisztensével).

Az amerikai Mark Vande Hei így várhatóan átveszi Scott Kellytől a leghosszabb, egyhuzamban végrehajtott amerikai űrrepülés rekordját, és kb. 350 napig fog a világűrben tartózkodni (Scott Kelly 340 napot volt az űrben).

Orosz részről ez a rekord továbbra sincs veszélyben: Valerij Poljakov 1994-1995-ös 437 egyhuzamban töltött napjával a Mir űrállomáson még várhatóan sokáig őrzi ezt az elsőséget.

Mark Vande Hei

Pjotr Dubrov


Elkötelezettek vagyunk, hogy tevékenységünk reklámoktól mentes maradjon és kizárólag közösségi finanszírozásból működhessünk. Ha tetszik a munkánk, akkor azt kifejezheted egy megosztással, illetve ha van módod, anyagilag is hozzájárulhatsz az oldal működéséhez, ezt a "Támogatás" gomb megnyomásával teheted meg."Mark Vande Hei, Pjotr Dubrov: 1 évig az űrállomáson" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +