OneWeb: Elindult a tizedik küldetés is

Bonczók Zoltán | 11 napja

Magyar idő szerint ma este 20:07-kor elstartolt Bajkonurból a 10. OneWeb küldetés, ezúttal is 34 műholddal a fedélzeten. Az indítást szokásos módon egy Szojuz-2.1b hordozóval hajtották végre, a műholdakat a Fregat felső fokozat állította egy először 250 km magas parkolópályára. A következő órákban emelik majd a pályát 450 kilométerre, ami után leválnak a műholdak, és később a saját hajtóműveik segítségével kapaszkodnak 1200 km magasra.

A mostani 34-gyel együtt összesen már 282 műholddal rendelkezik alacsony Föld körüli pályáján az angol-indiai tulajdonban lévő OneWeb, ami globális internetszolgáltatást kínál majd az ügyfeleknek. A tervek szerint ehhez 648 műholdra lesz szükségük (600 nyújt lefedettséget, 48 pedig tartalék). A második fázisban a OneWeb összesen 6372 műhold felbocsátását tervezi.

A OneWeb-10 startja

Fotó: RoszkoszmoszElkötelezettek vagyunk, hogy tevékenységünk reklámoktól mentes maradjon és kizárólag közösségi finanszírozásból működhessünk. Ha tetszik a munkánk, akkor azt kifejezheted egy megosztással, illetve ha van módod, anyagilag is hozzájárulhatsz az oldal működéséhez, ezt a "Támogatás" gomb megnyomásával teheted meg."OneWeb: Elindult a tizedik küldetés is" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +