Pályán egy újabb műhold a Rocket Lab jóvoltából

Séra Gábor | 6 napja

A Rocket Lab töretlenül teljesíti a rábízott missziókat, hiszen újabb sikeres indítást könyvelhetnek el. Az előző küldetéshez hasonlóan ismét a Nemzeti Felderítési Hivatal (National Reconnaissance Office-NRO) megbízásából állítottak pályára egy műholdat az "Antipodean Adventure" (NROL-199) keretein belül. Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának egy részét képező kormányzati szervezet két egymás után hamar végrehajtandó küldetéssel bízta meg a Rocket Lab-et, melynek második részét hajtották végre ma reggel.

A startra magyar idő szerint 07:01-kor került sor a Launch Complex-1B (LC-1B) indítóállásról. Mind az elemelkedés, mind a fokozatok szétválása rendben lezajlott, utóbbiból kettőt is láthattunk, valamint egy akkumulátorcsere is megtörtént (az Electron hajtóművei elektromos szivattyúval rendelkeznek, amit akkumulátorok hajtanak meg, mellőzve a szokásos gázgenerátort). Ezt követte a titkosított hasznos teher leválása a Kick Stage végfokozatról, melyre kb. egy órával az indítást követően került sor. A misszió sikerességét az NRO, a Rocket Lab, és Peter Beck, a cég alapítója és vezérigazgatója is megerősítette.

Forrás: Rocket Lab

Forrás: Rocket Lab


Elkötelezettek vagyunk, hogy tevékenységünk reklámoktól mentes maradjon és kizárólag közösségi finanszírozásból működhessünk. Ha tetszik a munkánk, akkor azt kifejezheted egy megosztással, illetve ha van módod, anyagilag is hozzájárulhatsz az oldal működéséhez, ezt a "Támogatás" gomb megnyomásával teheted meg."Pályán egy újabb műhold a Rocket Lab jóvoltából" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +