Rövid hír: újabb sikertelen Hyperbola-1 felbocsátás

Tamási Dávid | 4 napja - FRISSÍTVE: 2022. május 15., vasárnap 9:07

A kínai i-space nevű kereskedelmi magáncég eddigi negyedik indítását hajtotta végre ma 9:09-kor a Csiücsüan Űrközpontból. Sajnos azonban a legutóbbi, tavaly augusztusi küldetés után ismét kudarccal végződött a felbocsátás a rakéta abnormális emelkedési pályája miatt, de részletesebb információk nem állnak rendelkezésre. Így négy indításból továbbra is csak egy sikert könyvelhet magának az i-space, amit még az első küldetés során, 2019 júliusában értek el. A rakéta rakományáról sincs biztos információ, valószínűleg egy Csilin-1 földmegfigyelő műhold lehetett a hasznos teher.

A magáncég egyébként már tervezi a Hyperbola-2 rakétát, ami nagyobb a jelenlegi járműnél, és reméljük, sikeresebb is lehet.

A Hyperbola-1 és 2 verziók

A rakéta indítása


Elkötelezettek vagyunk, hogy tevékenységünk reklámoktól mentes maradjon és kizárólag közösségi finanszírozásból működhessünk. Ha tetszik a munkánk, akkor azt kifejezheted egy megosztással, illetve ha van módod, anyagilag is hozzájárulhatsz az oldal működéséhez, ezt a "Támogatás" gomb megnyomásával teheted meg."Rövid hír: újabb sikertelen Hyperbola-1 felbocsátás" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +