Sikeresen elindult a Starlink-25

Tamási Dávid | 8 napja - FRISSÍTVE: 2021. május 6., csütörtök 6:20

Ismét egy sikeres indításon van túl a SpaceX. Ma este 21:01-kor a Falcon-9 B1049.9 hordozórakéta rakterében újabb 60 Starlink műhold indult útnak alacsony Föld körüli pályára az LC-39A indítóállásról. Immár a 13. küldetést teljesítette a cég idén, és a mai újabb adag műholddal immár több, mint 1400 egység kering Föld körül. Az első fokozatot kilencedik alkalommal indították el, a B1051.9 után másodikként érte el ezt a jelentős számot (egyébként a következő Starlink-küldetésre kijelölt rakéta épp a flottavezér B1051 lesz, így újabb rekordot állíthat fel az indítások történetében).

A Falcon-9 minden gond nélkül hagyta el az indítóállást, és kezdte meg az emelkedést. Miután szétvált az első és második fokozat, a hordozórakéta megkezdte visszatérő útját az Of Course I Still Love You drónhajóra, amely a szokásos módon kb. 640 km-re várakozott Florida partjaitól. A visszatérés és a landolás is tökéletes volt, tényleg rutinszerűvé válnak ezek a műveletek lassan a SpaceX-nél.

A következő rakétaindítás tehát a Starlink-27 lesz, előreláthatólag még ezen a héten vasárnap (mivel a Starlink-26 ún. rideshare küldetés lesz, tehát más megbízók műholdjai is helyet kapnak a raktérben, a SpaceX nem kockáztatja a küldetés sikerét a tizedjére induló B1051.10-el, és így kerül sor a küldetések sorszámában a cserére).

Fotó: @cbs_spacenews
"Sikeresen elindult a Starlink-25" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +