Spacejunkie menni Amerika 6. nap - Űrközpont és busztúra az indítóállásokhoz

Bonczók Zoltán | 7 napja

A hétfői egésznapos látogatókomplexum után másnap is visszatértünk, ugyanis még előző nap foglaltunk egy extra busztúrát, amin a Kennedy Űrközpont (KSC) indítóállásait nézhettük meg közelről. Sejtettük, hogy újra fantasztikus élményekben lesz részünk, de azt nem, hogy ennyire közel mehetünk a legendás LC-39A és 39B startállásokhoz. A látogatóközpont Saturn/Apollo épületéből alapból szuper kilátás nyílik az indítóállásokra, de a busztúra egy teljesen más perspektívát adott. A túra szervezése és a túravezető is nagyon profi volt, így aki ellátogatna a KSC-be, annak mindenképpen ajánljuk a busztúrát, de lehetőség szerint mindenképpen egy második nap - 1 nap alig elég az Atlantis, Gateway és Saturn/Apollo kiállításokra.

A túrán három különböző helyen is megálltunk, két kilátóból a SpaceX 39A, illetve az SLS 39B indítóállását lehetett lefotózni, a harmadik megálló pedig a NASA VAB (Vehichle Assembly Building) épülete előtt volt.

A 2 órás izgalommal teli túra végén még haraptunk valamit a Saturn Centerben (ne lássak sültkrumplit két évig), majd a srácok még kifosztották az ajándékboltot. Délután Szabi és Dávid elment helyet nézni a csütörtöki indításokra, itthon pedig némi házimunka (mosás, mosogatás, vacsorafőzés) volt a program. A mai napra nem szerveztünk semmi komolyat, mert már nagyban készülünk a csütörtöki Atlas-V és Falcon-9 indításokra (reméljük marad a mostani menetrend), és páran kissé meg is fáztunk a légkondik miatt, így nem árt a kissé lazább program.

A vasárnapi nap videós összefoglalója

Szerdai élő bejelentkezésünk

Képek készítője: Szabó Bence/spacejunkie.hu

A SpaceX Roberts Road-on található komplexumában a Starship indítótorony szegmensei építés közben

Egy Falcon-9 első fokozat a Roberts Road-on

A 39A startállás az épülő Starship szerviztoronnyal

A ULA (United Launch Alliance) SLC-41-es indítóállása, ahova éppen kigördítették a csütörtök reggel induló Atlas-V rakétát

Az LC-38B startállás, innen indul majd jelenlegi állás szerint augusztus végén az Artemis-I SLS rakétája

A harmadik megálló a VAB előtti parkolóban

Ma reggeli napfelkelte a tőlünk 5 percre lévő partról

Az utazásról szóló korábbi bejegyzéseink

4-5. nap - A Kennedy Űrközpont látogatókomplexuma

3. nap - Helikoptertúra

2. nap - A Nagy Találkozás

1. nap - (Fél)sikeres megérkezés

T-1 nap - Indulunk már?

T-25 nap - Készülünk, készülünk

Felhívás - Spacejunkie menni Amerika


Elkötelezettek vagyunk, hogy tevékenységünk reklámoktól mentes maradjon és kizárólag közösségi finanszírozásból működhessünk. Ha tetszik a munkánk, akkor azt kifejezheted egy megosztással, illetve ha van módod, anyagilag is hozzájárulhatsz az oldal működéséhez, ezt a "Támogatás" gomb megnyomásával teheted meg."Spacejunkie menni Amerika 6. nap - Űrközpont és busztúra az indítóállásokhoz" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +