Új vezető az Indiai Űrkutatási Szervezet élén

Bonczók Zoltán | 7 napja

Sreedhara Somanath, rakétamérnök, a Vikram Űrközpont jelenlegi vezetője váltja az Indiai Űrkutatási Szervezet (ISRO) élén K. Sivant, aki 2018 januárja óta töltötte be a posztot - a megbízása 3 évre szólt, azonban 1 évvel meghosszabbították a kinevezését. Somanath január 14-én veszi át az űrhivatal vezetését, legfontosabb feladatának egy olyan űrszervezet létrehozását nevezte meg, amiben az állami, védelmi és privát szektor is képviselteti magát.

Somanath 2018 óta vezette a Vikram űrközpontot, előtte pedig az ISRO rakétahajtóművek fejlesztéséért felelős részlegét (Liquid Propulsion Systems Centre) irányította, mostani megbízása 3 évre szól.

India űriparát ebben a cikkben mutattuk be részletesen, az indiai űrhivatal idei terveiről pedig itt olvashattok bővebben.

S. Somanath


Elkötelezettek vagyunk, hogy tevékenységünk reklámoktól mentes maradjon és kizárólag közösségi finanszírozásból működhessünk. Ha tetszik a munkánk, akkor azt kifejezheted egy megosztással, illetve ha van módod, anyagilag is hozzájárulhatsz az oldal működéséhez, ezt a "Támogatás" gomb megnyomásával teheted meg."Új vezető az Indiai Űrkutatási Szervezet élén" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +