Virgin Galactic: Kereskedelmi űrugrások csak 2022 végétől

Bonczók Zoltán | 2021. október 15., péntek 10:22

Az űrugrásokat kínáló Virgin Galactic tegnapi közleménye szerint egyelőre nem indítanak kereskedelmi repüléseket a világűr szélére, hanem újabb fejlesztéseket és teszteket hajtanak végre a VSS Unity járművön és a VMS Eve repülőn. A sajtóanyag meglehetősen ködösen fogalmaz, de ami biztos, hogy legkorábban 2022 utolsó negyedévében indulhatnak a kereskedelmi űrugrások, és a szeptemberben bejelentett Unity-23 küldetés is csúszik.

Bár a cég szerint ez egy tervezett "fejlesztési" időszak, az utóbbi időben több probléma is akadt a Virgin Galactic háza táján: szeptemberben a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) függesztette fel a repüléseket a Unity-22 (Sir Richard Branson repülése) misszión tapasztalt légtérelhagyás miatt, illetve az egyik beszállító egyik komponensével tapasztaltak problémát (ezt állítólag azóta megoldották). A közlemény szerint a Virgin a hordozó VMS Eve repülőgépen és a VSS Unity járművön is különböző anyagteszteket végeztek el, amivel a rendszeres repülésekre készülnek fel, de az egyik teszt során a járművek valamelyik komponensénél nem volt megfelelő a biztonsági érték, ezért további vizsgálatok szükségesek - hogy milyen anyagról, vagy alkatrészről van szó, arról nincs információ.

A késlekedés mindenesetre nagy érvágás a cégnek, ugyanis a konkurens Blue Origin pont a napokban hajtotta végre a második emberes űrugrást a New Shepard rakétával és kapszulával.


Elkötelezettek vagyunk, hogy tevékenységünk reklámoktól mentes maradjon és kizárólag közösségi finanszírozásból működhessünk. Ha tetszik a munkánk, akkor azt kifejezheted egy megosztással, illetve ha van módod, anyagilag is hozzájárulhatsz az oldal működéséhez, ezt a "Támogatás" gomb megnyomásával teheted meg."Virgin Galactic: Kereskedelmi űrugrások csak 2022 végétől" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +