Holdkőzet a Fehér Házban

Kapcsolódó

Kettős elrepülésre készül a JUICE űrszonda

Az Európai Űrügynökség űrszondája egy 2023. november 17-én abszolvált...

A Maxar következő generációs műholdjainak felvételei magasra tették a mércét

A Maxar Intelligence legújabb, nagy felbontású, képalkotó műholdakból álló...

A nap képe #1536 – Hőpajzs tisztítás

A Mercury űrhajón használandó hőpajzs tisztítása. A felvétel 1963-ban...

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A január 20-án hivatalba lépett Biden-adminisztráció kérésére a NASA a kölcsönadott egy nagyobb holdkőzetet a Fehér Házba.

A 339 grammos kőzetet az Apollo-17 küldetésen gyűjtötték be a Taurus-Littrow völgyében az űrhajósok (Gene Cernan és Harrison Schmitt).

A közetből már korábban levágtak kisebb darabokat, ezért láthatóak rajta egyenesek felszínek. A Biden-kormányzat a holdkőzettel az elmúlt generációk ambícióját és elért eredményei előtt kíván tisztelegni. A holdkőzet az elnök irodájában, az Ovális Irodában került kiállíásra, és állítólag az új kormány elhivatottságát is szimbolizálja az USA Hold-tervei iránt. Pontos részleteket még mindig nem tudunk az új NASA vezetőről, illetve, hogy milyen irányt jelöl majd ki az Adminisztráció a NASA számára – ami majd februárban lesz esedékes, amikor a Fehér Ház elkészíti a NASA költségvetésének 2022-es ajánlását.Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye