HUNOR-program: bemutatták a négy űrhajósjelöltet

Kapcsolódó

Újabb sikeres indítás a kínai Kuajcsou-1A rakéta neve mellett

Tavaly december óta először hajtottak végre ismét küldetést a...

Brit kommunikációs és navigációs szolgáltatások a Holdon

Az új finanszírozás az ESA Moonlight programjának a része, melynek célja, hogy 2028-tól új műholdkonstellációt állítsanak Hold körüli pályára.

Hold körüli pályán a HAKUTO-R

Nem régiben számoltunk be az első ispace küldetés fejleményeiről, ...

A nap képe #1052 – Irizáló felhők a Marson

A Curiosity marsjáró 2023. január 27-én napnyugta után rögzítette...

Rocket Lab | The Beat Goes On küldetésprofil

Újabb BlackSky műholdak indulhatnak az űrbe a Rocket Lab...

Egy sajtótájékoztató keretében fény derült a még versenyben lévő négy férfi személyére.

Ahogy arról mi is beszámoltunk a napokban, négy főre szűkült azon jelentkezők köre, akik közül a második magyar kutatóűrhajóst fogják kiválasztani, hogy 2024 végén vagy 2025 elején a Nemzetközi Űrállomásra repüljön egy hónapos küldetést teljesíteni. Ma délelőtt ismét sajtótájékoztatót tartottak a Magyar Űrhajós Programról (HUNOR-program), melyen a Külgazdasági és Külügyminisztériumban Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos mutatta be a jelölteket, és hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország újabb történelmi pillanat előtt áll, és újabb kutatóűrhajóst küldhet tudományos céllal a világűrbe 1980 után először, amikor Farkas Bertalan 8 napos küldetést teljesített a Szaljut-6 űrállomáson. A mostani 30 napos misszióról, illetve annak tudományos és technológiai fontosságáról már több cikkben írtunk korábban, ezeket a „Hunor” címkére rákeresve találjátok meg a weboldalon. Következzenek tehát az űrhajósjelöltek:
Cserényi Gyula: 33 éves villamosmérnök, a Robert Bosch vállalat ipartelepén volt a magasfeszültségű elektromos hálózat üzemeltetéséért felelős. 
Kapu Tibor: a 31 éves fejlesztőmérnök a legfiatalabb a jelöltek között. Gépészmérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Korábban dolgozott már a gyógyszeriparban, autóiparban (hibrid autók akkumulátoraival foglalkozott), de űrhajósok sugárzásvédelmét szolgáló fejlesztésekben is részt vett. A munka mellett ejtőernyőzik is, eddig 38 ugrást teljesített. 
– Szalály András:
40 éves repülőgép-tervező mérnök, a csapat legidősebb tagja. Több repülőgépipari nagyvállalatnál dolgozott már, legutóbbi munkája során Münchenben egy 120 fős csoporttal terveztek és fejlesztettek elektromos meghajtású repülőgépet. 
– Dr. Schlégl Ádám:
ortopédsebészként az egyedüli a négy fő közül, aki nem mérnöki végzettséggel rendelkezik. A Pécsi Tudományegyetemen végezte orvosi tanulmányait, majd PhD-fokozatú kutatómunkáját is. Tumorsebészetre specializálódott szakorvosként dolgozott, emellett egyetemen oktatott, és feketeöves karatemester szinten űzi a sportot. 

Balról jobbra: Dr. Schlégl Ádám, Cserényi Gyula, Kapu Tibor, Szakály András
Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium
Dark mode powered by Night Eye