Idei 80. küldetését teljesítette a SpaceX

Kapcsolódó

Official: Hungary’s astronaut will fly on Axiom-4 mission

Research astronaut Tibor Kapu will fly to the International...

Hamarosan sor kerül az első rakétaindításra a skóciai Saxavord Űrközpontból

A Rocket Factory Augsburg német magáncég fogja felavatni az...

A nap képe #1540 – Shoemaker-Levy 9 üstökös

Kompozit kép a Jupiterről és a Shoemaker-Levy 9 üstökösről,...

Brit űrhajóssal bővült az Axiom Space csapata

Az Axiom Space egy rövid közleményben számolt be arról...

Földi hajtóműteszt közben semmisült meg az ABL Systems rakétája

A baleset az RS1 második tesztrepülésére való felkészítés során...

Zsinórban pedig a 8. Starlink misszióra került sor, tovább bővítve a műhold-konstellációt.

Nem csökkent az indítások ütemén a hawthorne-i cég, továbbra is átlagosan 3-4 naponta indul egy-egy Falcon-9 vagy épp Falcon Heavy. A múlt szombati Starlink 6-26 után a soron következő 6-27 jelű küldetés is lezajlott ma hajnalban, a B1073 jelű hordozó magyar idő szerint 6:05-kor hagyta el a floridai SLC-40 indítóállást. A 11. útját teljesítő rakéta ezúttal is 23 Starlink műholdat szállított az űrbe, ezzel majdnem maximálisan kihasználva teherkapacitását. De a több mint 18 tonnás rakomány ennek a Falcon-9-nek sem jelentett problémát, és az elsődleges cél eléréseként 230 km-es magasságban elengedte a szatelliteket nagjyából 1 órával az indítás után, hogy azok önállóan folytassák pályaemelő manővereiket 530 km-ig a következő hetekben. 

A jelenlegi tervek szerint intenzív napok várnak a SpaceX-re, hiszen vasárnapig bezárólag akár további három indításra is sor kerülhet. Ezek mindegyike külső megbízók által megvalósuló küldetések lesznek: újabb teherszállítmány indul a Nemzetközi Űrállomásra a CRS-29 keretében, következik a kilencedik költségmegosztó missziót jelentő Transporter-9, valamint további két O3b mPOWER műhold is az űrbe indulhat a luxemburgi SES által üzemeltetett konstelláció legújabb tagjaiként. Jó úton jár tehát a SpaceX afelé, hogy év végéig elérjék az elképesztő 100 indítást.

Fotó: SpaceX
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye