Idei második küldetését hajtotta végre a Rocket Lab

Kapcsolódó

Négy darab Peking-3C földmegfigyelő műholdat állított pályára Kína

Az indítást a 90. repülését teljesítő Hosszú Menetelés-2D rakétatípussal...

A nap képe #1474 – A 21. út

A 21. küldetését teljesítő B1062 jelű Falcon-9-es. A fotót...

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Földünk az űrből: Új-Zéland

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az...

A nap képe #1473 – PREFIRE misszió

A PREFIRE misszió orrkúpjai, melyek a NASA sarkvidék kutató...

A tavaly novemberi Love At First Insight küldetés után ma ismét két BlackSky műholdat állított Föld körüli pályára a Rocket Lab. Az Electron rakéta magyar idő szerint 14:41-kor startolt el a Mahia-félszigeten található Launch Complex-1A (LC-1A) indítóállásról. A 16. és 17. Block 2 típusú szatellitek nagy felbontású felvételeket fognak készíteni a földfelszínről, miután megkezdik működésüket az egyre bővülő műhold-konstellációban. Ez már a hetedik BlackSky-küldetése volt összességében a Rocket Lab-nek, és a negyedik olyan misszió, ahol egy műholdpárost bocsátottak fel.

A Without Mission A Beat névre keresztelt indítást az új-zélandi-amerikai kereskedelmi magáncég eredetileg az idei első küldetésként tervezte végrehajtani januárban, azonban a megrendelő kérésére mostanra halasztották. Az Electron ezúttal is hibátlanul teljesített, és a küldetés befejezéseként a két műhold is megfelelően vált le a rakéta utolsó fokozatáról. A Rocket Lab számára is jól kezdődött tehát az április, ami igencsak mozgalmasnak ígérkezik a cégnek: még további három indítás van tervben erre a hónapra, ami a nemrég elkészült LC-2 indítóállás jelentette kapacitásbővülésnek köszönhetően meg is valósulhat a következő hetekben.

Fotó: Joseph Baxter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye