Ismét 23 Starlink műhold állt Föld körüli pályára

Kapcsolódó

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

A SpaceX a héten két házon belüli küldetést tervez végrehajtani egymás után.

Ma hajnalban a Starlink 6-62 jelű küldetés lebonyolítására került sor, ami a hét első házon belüli missziója volt a SpaceX-nek, de a második a tegnapi NROL-146 után. Ha minden jól megy, három egymást követő napon kerülhet sor egy-egy Falcon-9 indítására, hiszen a Starlink 6-63 is péntekre van kitűzve (ez persze bőven változhat még főleg az időjárás függvényében).

A főszereplő a Falcon-9 B1080 volt, mely 8. repülését teljesítette. Rakterében 23 Starlink v2-mini műhold kapott helyet, ami a hatodik réteget gyarapítja majd néhány héten belül. A felbocsátás helyszíne a Cape Canaveral Űrhaderőbázis SLC-40 indítóállás volt, ötödik alkalommal startolt el innen csak ebben a hónapban egy Falcon-9.

A küldetés a szokásos megbízhatósággal zajlott le, az első fokozatra az A Shortfall of Gravitas drónhajó várakozott ~6000 km-re az Atlanti-óceánon délkeleti irányban a Bahamáknál, a rakéta mai leszállásával zsinórban a 310. sikeres visszatérés teljesült. A második fokozat is a kijelölt magasságban és időben engedte útjukra a műholdakat.

Fotó: SpaceX
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye