Ismét 3 taggal bővült a kínai Jaokan műholdhálózat

Kapcsolódó

Kettős elrepülésre készül a JUICE űrszonda

Az Európai Űrügynökség űrszondája egy 2023. november 17-én abszolvált...

A Maxar következő generációs műholdjainak felvételei magasra tették a mércét

A Maxar Intelligence legújabb, nagy felbontású, képalkotó műholdakból álló...

A nap képe #1536 – Hőpajzs tisztítás

A Mercury űrhajón használandó hőpajzs tisztítása. A felvétel 1963-ban...

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

Tegnap késő este Kína is újabb rakétaindítást hajtott végre, melynek keretében megint egy Jaokan földmegfigyelő műholdtrió kezdte meg útját a világűrbe. Legutóbb október 5-én került sor hasonló eseményre, ezúttal a 39-04 jelű csoport tagjai kaptak helyet a Hosszú Menetelés-2D hordozó rakterében. A rakéta magyar idő szerint 22:04-kor startolt el a Hszicsang Űrközpont LC-3 indítóállásáról, majd hibátlan emelkedést végrehajtva állította pályára rakományát.

Ahogy korábban, a műholdakat ezúttal is a Shanghai Academy of Spaceflight Technology (SAST) gyártotta, az intézménynek ez volt kereken a 200. küldetése, melyben valamilyen formában részt vett. Ami a Hosszú Menetelés rakétacsalád statisztikáját illeti, a 2D variánsnak ez volt az idei 11., összességében a 83. felbocsátása, melyből 82 sikerrel is végződött.

A következő kínai indítás jóval fontosabb lesz az ázsiai űrnagyhatalom számára, hiszen a tervek szerint csütörtökön indulhat a hatodik hosszútávú személyzetes küldetés, a Sencsou-17 a Tienkung űrállomásra.

Fotó: CASC
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye