Ismét elkészült egy űrrepülőgép – csak kicsit máshogy

Kapcsolódó

Rövid hír: Búcsút intett az Ax-2 személyzete az ISS-nek

Az Axiom Mission-2 személyzetének Freedom névre hallgató Crew Dragonja...

Úton a váltás: elindult a Sencsou-16 személyzete a Tienkungra

Frissítés 05.30.: A 3 fős személyzet biztonságban megérkezett, és dokkolt...

A nap képe #1120 – Neptunusz és Triton

A külső Naprendszeren keresztül utazó Voyager-2 űrszonda visszatekintett Napunk...

Érkeznek az SLS Block-1B mobil indítótornyának első elemei a Kennedy Űrközpontba

A megnövelt méretű és teherbírású hordozórakéta az Artemis-4 küldetéstől...

Ezúttal minden rendben ment a GSLV Mk II-es verziójának indításakor

Ugyan 2021 augusztusában nem ment minden simán a hordozó...

A Lego április elején mutatta be legújabb készletét, a Discovery űrrepülőgépet és a Hubble űrteleszkópot tartalmazó szettet az amerikai űrrepülőgép-program 40 éves évfordulója alkalmából alkották meg. A teljes szett 2354 db-ból áll, tehát nem egy kis makettről van szó: a Discovery 54 cm hosszú, 34 cm széles és 21 cm magas. A doboz több kisebb csomagot tartalmaz, melyek az összerakásban segítenek, de közel 2400 darabnál el is kél ilyen fajta segítség… 🙂

Saját véleményem és tapasztalatom alapján az igencsak hosszú, több mint 300 oldalas összerakási útmutató a vastagsága miatt csak elsőre tűnik kihívásnak, de az ábrák rendkívül jól szemléltetik az egyes lépéseket. A Hubble összerakásával indul a munka, majd a Discovery következik. Már az első perctől nagyon nagy élmény volt megépíteni a maketteket, hiszen ahogy egyre inkább alakot öltenek, úgy válik még izgalmasabbá a folyamat. Nagyon sok különböző színű, formájú és méretű elemet tartalmaz mindkét makett, és ez a végeredményeken meg is látszik: rendkívül élethű mind a Hubble, mind a Discovery. Az pedig külön élményt nyújt, hogy egyes alkatrészek mozgathatóak is.

Rendkívül megtisztelő, hogy a Lego Magyarország Kft. megajándékozott minket ezzel a lehetőséggel, hogy megajándékoz minket a készlettel. A Lego célja a tudomány közelebb juttatása akár fiatalok, akár idősebbek számára, és mi örömmel fogadtuk el, hogy a magunk módján mi is hozzájáruljunk valamennyire az űrkutatás népszerűsítéséhez széles körben.

Dark mode powered by Night Eye