Ismét elkészült egy űrrepülőgép – csak kicsit máshogy

Kapcsolódó

Visszatértek a Hold túloldalán gyűjtött kínai minták a Földre

A Csang'e-6 küldetés során először gyűjtöttek és hoztak...

A nap képe #1510 – Vörös lidérc az űrből

Matthew Dominick remek fotókat készít a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről,...

A Starlink-hálózat tizedik rétege után gyorsan bővült a kilencedik is

Mondhatni hamar sor került az újabb Starlink küldetésre, ugyanis...

A nap képe #1509 – Légzsilip teszt

A Langley Kutatóközpont tudósai egy légzsilip modelljén tesztelik, hogy...

Egy rakétacsere után került sor a hét utolsó Starlink indítására

A Starlink 10-2 küldetés másfél hét csúszás után indulhatott...

A Lego április elején mutatta be legújabb készletét, a Discovery űrrepülőgépet és a Hubble űrteleszkópot tartalmazó szettet az amerikai űrrepülőgép-program 40 éves évfordulója alkalmából alkották meg. A teljes szett 2354 db-ból áll, tehát nem egy kis makettről van szó: a Discovery 54 cm hosszú, 34 cm széles és 21 cm magas. A doboz több kisebb csomagot tartalmaz, melyek az összerakásban segítenek, de közel 2400 darabnál el is kél ilyen fajta segítség… 🙂

Saját véleményem és tapasztalatom alapján az igencsak hosszú, több mint 300 oldalas összerakási útmutató a vastagsága miatt csak elsőre tűnik kihívásnak, de az ábrák rendkívül jól szemléltetik az egyes lépéseket. A Hubble összerakásával indul a munka, majd a Discovery következik. Már az első perctől nagyon nagy élmény volt megépíteni a maketteket, hiszen ahogy egyre inkább alakot öltenek, úgy válik még izgalmasabbá a folyamat. Nagyon sok különböző színű, formájú és méretű elemet tartalmaz mindkét makett, és ez a végeredményeken meg is látszik: rendkívül élethű mind a Hubble, mind a Discovery. Az pedig külön élményt nyújt, hogy egyes alkatrészek mozgathatóak is.

Rendkívül megtisztelő, hogy a Lego Magyarország Kft. megajándékozott minket ezzel a lehetőséggel, hogy megajándékoz minket a készlettel. A Lego célja a tudomány közelebb juttatása akár fiatalok, akár idősebbek számára, és mi örömmel fogadtuk el, hogy a magunk módján mi is hozzájáruljunk valamennyire az űrkutatás népszerűsítéséhez széles körben.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye