Ismét elkészült egy űrrepülőgép – csak kicsit máshogy

Kapcsolódó

A nap képe #1388 – Vénusz a Mariner-10 szemével

50 éve készült ez a felvétel a Vénuszról, melyet...

Titokzatos kínai műholddal indult az idei első Hosszú Menetelés-5 rakéta

Ma délután magyar idő szerint 12:30-kor Kína is újabb...

A B1061-es Falcon-9 következő repülése már a huszadik lesz

A cím természetesen optimistán tekint a jövőre, mely akár...

A Nova-C leszállt! Ismét egy amerikai űreszköz a Holdon, 1972 óta először

Múlt éjjel sikeresen landolt a Holdon az Intuitive Machines...

A nap képe #1387 – Neptune – Excelsior

A Space Perspective tesztkapszulája, melyet Neptune - Excelsior névre...

A Lego április elején mutatta be legújabb készletét, a Discovery űrrepülőgépet és a Hubble űrteleszkópot tartalmazó szettet az amerikai űrrepülőgép-program 40 éves évfordulója alkalmából alkották meg. A teljes szett 2354 db-ból áll, tehát nem egy kis makettről van szó: a Discovery 54 cm hosszú, 34 cm széles és 21 cm magas. A doboz több kisebb csomagot tartalmaz, melyek az összerakásban segítenek, de közel 2400 darabnál el is kél ilyen fajta segítség… 🙂

Saját véleményem és tapasztalatom alapján az igencsak hosszú, több mint 300 oldalas összerakási útmutató a vastagsága miatt csak elsőre tűnik kihívásnak, de az ábrák rendkívül jól szemléltetik az egyes lépéseket. A Hubble összerakásával indul a munka, majd a Discovery következik. Már az első perctől nagyon nagy élmény volt megépíteni a maketteket, hiszen ahogy egyre inkább alakot öltenek, úgy válik még izgalmasabbá a folyamat. Nagyon sok különböző színű, formájú és méretű elemet tartalmaz mindkét makett, és ez a végeredményeken meg is látszik: rendkívül élethű mind a Hubble, mind a Discovery. Az pedig külön élményt nyújt, hogy egyes alkatrészek mozgathatóak is.

Rendkívül megtisztelő, hogy a Lego Magyarország Kft. megajándékozott minket ezzel a lehetőséggel, hogy megajándékoz minket a készlettel. A Lego célja a tudomány közelebb juttatása akár fiatalok, akár idősebbek számára, és mi örömmel fogadtuk el, hogy a magunk módján mi is hozzájáruljunk valamennyire az űrkutatás népszerűsítéséhez széles körben.

Dark mode powered by Night Eye