Ismét lehet jegyet venni a Virgin Galactic űrugrásaira

Kapcsolódó

Az ESA 522 millió eurós szerződéssel segíti az ExoMars küldetést

A kissé hányattatott sorsú ExoMars küldetés újabb lendületet vehet,...

A Rocket Lab egy 14,4 millió dolláros szerződéssel gazdagodott

Nem mindennapi megbízást nyert el a Rocket Lab: a...

A nap képe #1436 – A Szojuz MSz-24 űrhajó belsejében

Loral O’Hara, Oleg Novickij és Marina Vasziljevszkaja a Szojuz...

Közel két hónap után teljesített ismét küldetést a SpaceX az Amerikai Űrhaderő megbízásából

Ezúttal egy űridőjárás-figyelő műholdat juttatott napszinkron pályára a Falcon-9. Kis...

Elstartolt az első Angara-A5 nehéz hordozórakéta az Vosztocsnij Űrközpontból

Ezzel megkezdődtek az Amur indítóállás repülésfejlesztési tesztjei a nehéz...

A Virgin Galactic bejelentette, hogy szerdától ismét megnyitja a jegyértékesítést a nyilvánosság előtt, amihez 150 ezer dolláros előleget kell letenni – áll a CNBC cikkében. A vállalat továbbá megújult, színesebb arculattal csábítaná az érdeklődőket.

A Virgin Galactic megújult arculattal várja az űrugrás iránt érdeklődőket. Kép forrása: Virgin Galactic

A szuborbitális űrrepülés, vagy más néven az űrugrás ára 450 ezer dollárnál kezdődik, ahogy azt a cég tavaly nyilvánosságra hozta. Az érdeklődők háromféle ajánlat közül is választhatnak: egyszemélyes jegyet, vagy több ülőhelyeket pároknak, barátoknak, családtagoknak, illetve akár lehetőség van az egész járat lefoglalására is. A vállalat korábban közölte, hogy a 150 000 dolláros foglalóból 25 000 dollár nem téríthető vissza.

A Virgin Galacticnak mintegy 600 jegyfoglalása volt a jövőbeli repülésekre. Ezek nagy része még „kedvezményes áron”, egyenként 200 000 és 250 000 dollár között keltek el. A vállalat a mostanit megelőzően 2021 augusztusában nyitotta meg újra a jegyértékesítést, ekkor már 450 000 dolláros áron, és novemberig mintegy 100 további jegyet adott el.

A cég részvényei 28%-kal emelkedtek, ám volt is honnan, a részvények ugyanis az elmúlt 12 hónapban 85%-ot zuhantak. Ennek oka részben abban keresendő, hogy a vállalat a kereskedelmi űrrepüléseit az FAA vizsgálata, valamint a VMS Eve és a VSS Unity járműveken történő anyagtesztek elvégzése miatt idei év végére halasztotta.

Érdeklődő tehát van a kereskedelmi űrugrásokra (még emelt áron is), a Virgin Galactic számára most az a legfontosabb, hogy folytathassa tavaly nyáron megkezdett tevékenységét.

Dark mode powered by Night Eye