Ismét lehet jegyet venni a Virgin Galactic űrugrásaira

Kapcsolódó

Továbbra is problémákkal küzd a Lunar Flashlight műhold

Egy hónapja maradt a NASA-nak és a JPL-nek, hogy...

A nap képe #1059 – A HAKUTO-R misszió felvétele a Holdról

A múlt héten sikeresen Hold körüli pályára álló HAKUTO-R...

Személyi változás a NASA egyik igazgatóságának élén

Kathie Lueders 31 év után befejezi karrierjét az űrhivatalnál. Újabb...

Ferenc pápa üzenete is az űrbe repül a Falcon-9 segítségével

A Vatikán az Olasz Űrügynökséggel együttműködve Föld körüli pályára...

Gyorshír: Hazaindult a Szojuz MSz-22

A sérült hűtőkörrel rendelkező Szojuz űrhajósok helyett 218 kg...

A Virgin Galactic bejelentette, hogy szerdától ismét megnyitja a jegyértékesítést a nyilvánosság előtt, amihez 150 ezer dolláros előleget kell letenni – áll a CNBC cikkében. A vállalat továbbá megújult, színesebb arculattal csábítaná az érdeklődőket.

A Virgin Galactic megújult arculattal várja az űrugrás iránt érdeklődőket. Kép forrása: Virgin Galactic

A szuborbitális űrrepülés, vagy más néven az űrugrás ára 450 ezer dollárnál kezdődik, ahogy azt a cég tavaly nyilvánosságra hozta. Az érdeklődők háromféle ajánlat közül is választhatnak: egyszemélyes jegyet, vagy több ülőhelyeket pároknak, barátoknak, családtagoknak, illetve akár lehetőség van az egész járat lefoglalására is. A vállalat korábban közölte, hogy a 150 000 dolláros foglalóból 25 000 dollár nem téríthető vissza.

A Virgin Galacticnak mintegy 600 jegyfoglalása volt a jövőbeli repülésekre. Ezek nagy része még „kedvezményes áron”, egyenként 200 000 és 250 000 dollár között keltek el. A vállalat a mostanit megelőzően 2021 augusztusában nyitotta meg újra a jegyértékesítést, ekkor már 450 000 dolláros áron, és novemberig mintegy 100 további jegyet adott el.

A cég részvényei 28%-kal emelkedtek, ám volt is honnan, a részvények ugyanis az elmúlt 12 hónapban 85%-ot zuhantak. Ennek oka részben abban keresendő, hogy a vállalat a kereskedelmi űrrepüléseit az FAA vizsgálata, valamint a VMS Eve és a VSS Unity járműveken történő anyagtesztek elvégzése miatt idei év végére halasztotta.

Érdeklődő tehát van a kereskedelmi űrugrásokra (még emelt áron is), a Virgin Galactic számára most az a legfontosabb, hogy folytathassa tavaly nyáron megkezdett tevékenységét.

Dark mode powered by Night Eye