Ismét lehet jegyet venni a Virgin Galactic űrugrásaira

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

A Virgin Galactic bejelentette, hogy szerdától ismét megnyitja a jegyértékesítést a nyilvánosság előtt, amihez 150 ezer dolláros előleget kell letenni – áll a CNBC cikkében. A vállalat továbbá megújult, színesebb arculattal csábítaná az érdeklődőket.

A Virgin Galactic megújult arculattal várja az űrugrás iránt érdeklődőket. Kép forrása: Virgin Galactic

A szuborbitális űrrepülés, vagy más néven az űrugrás ára 450 ezer dollárnál kezdődik, ahogy azt a cég tavaly nyilvánosságra hozta. Az érdeklődők háromféle ajánlat közül is választhatnak: egyszemélyes jegyet, vagy több ülőhelyeket pároknak, barátoknak, családtagoknak, illetve akár lehetőség van az egész járat lefoglalására is. A vállalat korábban közölte, hogy a 150 000 dolláros foglalóból 25 000 dollár nem téríthető vissza.

A Virgin Galacticnak mintegy 600 jegyfoglalása volt a jövőbeli repülésekre. Ezek nagy része még „kedvezményes áron”, egyenként 200 000 és 250 000 dollár között keltek el. A vállalat a mostanit megelőzően 2021 augusztusában nyitotta meg újra a jegyértékesítést, ekkor már 450 000 dolláros áron, és novemberig mintegy 100 további jegyet adott el.

A cég részvényei 28%-kal emelkedtek, ám volt is honnan, a részvények ugyanis az elmúlt 12 hónapban 85%-ot zuhantak. Ennek oka részben abban keresendő, hogy a vállalat a kereskedelmi űrrepüléseit az FAA vizsgálata, valamint a VMS Eve és a VSS Unity járműveken történő anyagtesztek elvégzése miatt idei év végére halasztotta.

Érdeklődő tehát van a kereskedelmi űrugrásokra (még emelt áron is), a Virgin Galactic számára most az a legfontosabb, hogy folytathassa tavaly nyáron megkezdett tevékenységét.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye