Japán is elvégezte idei utolsó indítását – Föld körüli pályán az Inmarsat-6 F1

Kapcsolódó

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

A nap képe #1497 – Csendes-óceán

Az alábbi összetett felvételen a felhőkbe burkolózó Csendes-óceánt láthatjuk,...

A nap képe #1496 – A „Szahara szeme”

A "Szahara szeme", mely egy különleges, ősi geológiai képződmény...

Elstartolt a 45. H-IIA rakéta, ezúttal egy 204-es verzióval, melyre négy szilárd hajtóanyagú oldalsó segédrakétát szereltek fel. Az október 26-i indítás után ez volt az idei második küldetés ezzel a járművel, a hasznos teher pedig az Inmarsat-6 F1 újgenerációs távközlési műhold volt.

Fotó: Mitsubishi Heavy Industries

A startra a Tanegashima Űrközpontból került sor, mely az ugyenezt a nevet viselő, második legnagyobb japán szigeten található. Eredetileg magyar idő szerint 15:33-kor indult volna a rakéta, de végül egy órával később, 16:33-kor történt meg az elemelkedés. A hordozórakéta az 1098 kN tolóerejű LE-7A hidrolox (tehát folyékony hidrogént és oxigént égető) hajtóművének és a négy darab, egyenként 2020 kN tolóerőt leadó segédrakétának köszönhetően fürgén kezdte meg a küldetést, pedig a műhold a maga 5470 kg-os tömegével nem a legkönnyebb terhet jelentette. Ez utóbbiakat egyébként két párra osztották a mérnökök, és két fázisban is történt meg a leválásuk. Az első pár T+2:04-kor, a második T+2:07-kor vált le az első fokozatról, ezt követte kicsivel több mint másfél perccel később az áramvonalazó raktérborítás leválása.

Az első és második fokozat a hordozórakéta hajtóművének leállása után 6 perc 38 másodperckor vált szét, ezután pedig a második fokozat LE-5B hajtóműve folytatta a gyorsító manővert. Ez a művelet T+11:23-ig tartott, ekkor állt le a rakétamotor és kezdődött meg egy majdnem 10 perces keringési fázis. 21 perc 23 másodperccel indítás után második alkalommal is beindult a második fokozati hajtómű, és további 4 percig gyorsította a járművet a műholddal együtt. T+25:29-kor ismét leállt az LE-5B, és 50 másodperccel később, T+26:20-kor pedig sikeresen levált az Inmarsat-6 műhold is. Ezzel az indítás sikeresen végződött, ám az űreszközre még komoly feladat vár: 4-6 hónapig tartó pályaemelő manővereket kell még végrehajtania, hogy a végső geostacionárius keringési pályát elérje. Ezt követeően kezdődhet meg a tesztelés, és ha az is sikerrel zárul, akkor csatlakozhat az Inmarsat műholdas hálozathoz, és kezdheti meg az operatív munkát.

Fotó: @shinnosuke0113

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye