Jedi harc maradványaira bukkant a Perseverance

Kapcsolódó

A Webb szemügyre veszi a Szaturnusz holdjáról előtörő vízgőzt

A James Webb űrtávcső kutatói egy több mint 9600...

Oleg Kononyenko és Nyikolaj Csub egy évig az ISS-en fog tartózkodni

A jövő évben kisebb látogatásra indul az ISS-re egy...

Rövid hír: Búcsút intett az Ax-2 személyzete az ISS-nek

Az Axiom Mission-2 személyzetének Freedom névre hallgató Crew Dragonja...

Úton a váltás: elindult a Sencsou-16 személyzete a Tienkungra

Frissítés 05.30.: A 3 fős személyzet biztonságban megérkezett, és dokkolt...

A nap képe #1120 – Neptunusz és Triton

A külső Naprendszeren keresztül utazó Voyager-2 űrszonda visszatekintett Napunk...

A NASA bejelentette, hogy a Perseverance a Mars felszínén több érdekes tárgyat is talált, amelyek úgy tűnnek, régi idők Jedi harcainak a maradványai!

A hír minden sci-fi és Star Wars rajongót izgatottá tett. A Perseverance a Marsra történő leszállása után majdnem két évvel fedezte fel jelét egy régmúltban zajlott jedi harcnak. A Vörös Bolygó felszínén ugyanis elszórtan eldobált fénykardokat talált, melyet sikerült is lefényképeznie kamerái segítségével. A kutatók szerencséjére ezeket az eszközöket egy nemrég a Marson lezajlott globális szélvihar tette a felszínen láthatóvá. Néhány közülük még bekapcsolt, működő állapotban volt, ahogy az látszik a lenti képen is.

Az egyik megtalált fénykard. Kép forrása: NASA/JPL

A felfedezést követően a marsjáró egy eddig eltitkolt műszere segítségével, egy speciális lézerrel felmérte a területet, és az észlelt energiaforrások között találtak egy hatalmas energiafegyverre utaló jelet, valamint nagy méretű energia impulzusok maradványaira is bukkant, amely valószínűleg valamilyen jellegű térhajtóművek működésére vezethető vissza.

A Perseverance mérnökei és kutatói további vizsgálatokat végeztek, és megállapították, hogy a tárgyak valóban Jedi harcokból származnak. A rover legújabb felfedezése azt mutatja, hogy az ősi jedi harcok valódiak voltak, és hogy a Jedi rend tagjai valóban felkeresték a Marsot, melynek pontos célja eddig ismeretlen.

A NASA tudósai arra is kíváncsiak, hogy vajon mi történhetett a Jedi-rend tagjaival, miután elhagyták a Vörös bolygót, és miért nem találtak semmi jelet róluk az utóbbi évtizedekben a korábbi Mars küldetések során. Emiatt rendkívüli prioritással egy új missziót indítanak a Vörös Bolygóhoz még idén nyáron, amelynek során egy archeológus-rovert küldenek a bolygóra, annak érdekében, hogy régészeti feltárásokat végezzenek ősi jedi települések, és csontvázmaradványok felkutatására.

Az új régészeti feltárásokat végző rovert a Blue Origin új rakétája, a New Glenn fogja a Marsra szállítani. Ennek kapcsán Jeff Bezos elmondta: „Rendkívül megtisztelő a felkérés a NASA részéről, hogy a mi eszközünk szállíthatja az új technológián alapuló marsjárót. Az emberiség új hajnalra ébred, az elkövetkező években, és ennek alapjait a Blue Origin fogja lehetővé tenni.”

A Perseverance felfedezése felhívta a figyelmet az évszázadokkal ezelőtt zajlott eseményekre, és megnyitotta az utat egy új bolygóközi kutatási irány felé, amely magában foglalja a Jedi-rend történetének részletes megismerését. Emellett a NASA nem titkolt célja, hogy az így talált technológiát a Földre szállítsák és beépítsék azokat a mindennapi űrkutatás során alkalmazott technológiákba, így hatalmas lökést adva az emberiség számára.

Boldog április 1-jét minden kedves olvasónknak!

Dark mode powered by Night Eye