Jelentős megrendelések a Rocket Lab-nek

Kapcsolódó

A SpaceX és a ULA mellett immár a Blue Origin is fontos nemzetbiztonsági megbízást nyert el a Pentagontól

Az Amerikai Űrhaderő 5,6 milliárd dollár összértékben köt szerződést...

A nap képe #1500 – Apollo hőpajzs

Az Apollo űrhajó hőpajzsának, pontosabban a 350 000 különálló...

A Voyager-1 összes műszere használható tudományos adatokat szolgáltat!

Úgy tűnik a NASA sikerrel járt, és helyreállt a...

Újabb Artemis Egyezmény aláíró: Örményország

Immáron 43 országot számlál az Artemis Egyezmény, ugyanis június...

A nap képe #1499 – A Nemzetközi Űrállomás

Egy múlt heti felvétel a Nemzetközi Űrállomásról, amit a...

A Rocket Lab mai közleménye szerint jelentős megrendelést kaptak a BlackSky fölmegfigyelő műholdakat üzemeltető cégtől. Az új megbízás szerint 2021-ben 4 dedikált Electron indítást hajtanak végre, küldetésenként 2 db BlackSky műholddal. Egy ötödik (rideshare) misszión 1 db BlackSky utazik majd, így összesen 9 db új műhold feljuttatására bízták meg a Rocket Lab-et. A szerződésben két opcionális küldetést is rögzítettek, szintén 2021-re. Az indítási előkészületeket, és az indításokat a Spaceflight cég intézi majd.

Ez az eddigi legnagyobb megrendelése a BlackSky-nak, akiknek három műholdját szállította már a Rocket Lab 2019-ben, és a legutóbbi „They Go Up So Fast” küldetésen. A BlackSky elmondása szerint a rugalmasság és gyorsaság miatt választották a Rocket Lab-et, ugyanis az Electron 2019 óta a második legtöbbet indított rakéta. Valószínűleg a Rocket Lab olcsó árai is hozzájárultak a döntéshez, de pontos összegeket nem árultak el a felek. Egy dedikált Electron indítást jelenleg kb. 7,5 millió dollárért adnak, ami nagyon alacsony a többi szolgáltatóhoz képest.

A Rocket Lab-nek így nagyon sűrű és izgalmas éve lesz, a számos keresdelmi megrendelés mellett az amerikai Űrhaderőnek, és a NASA-nak is dedikált küldetést hajtanak majd végre.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye