Jól érzi magát Christina Koch újra a földi gravitációban

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

328 nap mikrogravitáció után az űrhajós könnyen visszaszokott a földi egy G-hez.

Az űrhajós szerdán nyilatkozta, hogy pár izomfájdalmon (főleg a nyakában) és némi egyensúlyzavaron kívül semmilyen problémája nincs. Sok űrhajósnak egy hosszabb űrutazás után nehézségei vannak a mozgással, járással, de Christina nem tapaszalt ilyet és nagyon szerencsésnek tartja ezért magát. A fizikai kihívásokon kívül az űrhajós megjegyezte, hogy jó újra emberekkel beszélgetni és arcokat látni: „A
visszatérésem utáni két percben több arcot láttam, mint előtte egy egész évig”. Hazatérése után az otthonában rengeteg salsa és chips várta, az ismerősöktől, szomszédoktól, mely az űrhajós nagy kedvence. Na meg az „LBD” (little brown dog) nevű kutyusa is (cuki videó alul), aki nagyon várta már haza.

Christina Koch 2019. március 14-én indult az űrbe, küldetését pedig útközben hosszabbították meg, főképp a SpaceX és Boeing űrhajók késlekedése miatt. A 328 nap alatt Koch reszt vett 6 űrsétán (összesen 42 órát és 15 percet töltött kint), köztük az első csak női űrhajósok által végzett űrsétán is október 18-án.

Egy év után jólesik a tengerpart
Forrás: Christina Koch

Útja alatt 5248 keringést tett a Föld körül, és csak 12 nappal lett rövidebb a küldetése, mint az amerikai csúcstartó, Scott Kellynek.

Jim Bridenstine, a NASA vezetője nemrégiben azt mondta, hogy az Artemis program résztvevőit a már tapasztalt, ISS-t megjárt űrhajósokból fogják kiválasztani. Koch azt nyilatkozta, hogy örömmel venne részt a programban és nagy megtiszteltetés lenne a számára.
Koch majdnem egy éves útjáról itt mutattunk pár képet.
További részleteket itt tudtok olvasni a témáról.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye