Jóváhagyták és véglegesítették az Ax-1 küldetés személyzetét

Kapcsolódó

44 éve indult első magyarként az űrbe Farkas Bertalan

1980. május 26-án kezdődött Farkas Bertalan űrrepülése a Szojuz-36...

Eddig jól muzsikálnak a Psyche űrszonda ionhajtóművei

A NASA a napokban számolt be arról a remek...

A nap képe #1480 – C3PO az IM-2 fedélzetén

Az Intuitive Machines IM-2 küldetésével C3PO is "elindul" a...

Az ESA két céget jelölt ki a kereskedelmi teherszállítási programjához

Az Európai Űrügynökség május 22-én jelentette be, hogy egyenként...

A Rocket Lab hajtotta végre az idei év 100. rakétaindítását

Az Electron ismét a NASA megbízásából indult, és két...

A NASA és kereskedelmi partnerei tegnap jóváhagyták a történelmi Ax-1 (Axiom Mission 1) küldetés négyfős személyzetét, erről az amerikai űrhivatal adott ki közleményt. Michael López-Alegría, Larry Connor, Mark Pathy és Eytan Stibbe legkorábban március 31-én indulhat el a Nemzetközi Űrállomásra, ők lesznek az ISS történelmében az első teljesen privát küldetés űrhajósai (róluk, illetve az Ax-1-ről bővebben ebben a cikkben olvashattok).

A benyújtott küldetési tervezetek még végső elbírálás alatt állnak, és nem sokkal az indulás előtt adja meg a NASA a végső engedélyt rájuk. A személyzet nagy hangsúlyt fog fektetni tudományos és informatikai tevékenységekre, mind a négy leendő asztronauta nagyon komolyan veszi a kiképzés minden lépését, és professzionálisan szeretnék elvégezni majd feladataikat. A NASA és az Axiom Space decemberben kezdte meg a személyzettel a kapcsolódó szimulációs tréningeket, és a következő hetekben is folytatódnak a gyakorlások és felkészítések, de az űrállomás rendszereivel, tudományos felszereléseivel és a vészhelyzeti folyamatokkal már tavaly augusztus óta ismerkednek az Ax-1 tagjai.

Larry Connor pilóta, Michael López-Alegría parancsnok, Mark Pathy és Eytan Stibbe küldetés-specialisták. Fotó: Axiom Space

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye