Jóváhagyták és véglegesítették az Ax-1 küldetés személyzetét

Kapcsolódó

Rendkívüli nemzetközi űrhírek

Még véletlenül sincs összefüggés a mai nap és az...

Jedi harc maradványaira bukkant a Perseverance

A NASA bejelentette, hogy a Perseverance a Mars felszínén több érdekes tárgyat is talált, amely úgy tűnik, régi idők Jedi harcainak maradványa!

A nap képe #1062 – Itt vagyunk mi

Ez az első Földet ábrázoló kép, amely a Naprendszer...

Az Astra még idén elindítaná Rocket 4 hordozóját

Továbbra is úgy tervezi az Astra, hogy még az...

Virgin Orbit: itt a vége

A cég nem tudott új befektetőkkel megállapodni, ezért "határozatlan...

A NASA és kereskedelmi partnerei tegnap jóváhagyták a történelmi Ax-1 (Axiom Mission 1) küldetés négyfős személyzetét, erről az amerikai űrhivatal adott ki közleményt. Michael López-Alegría, Larry Connor, Mark Pathy és Eytan Stibbe legkorábban március 31-én indulhat el a Nemzetközi Űrállomásra, ők lesznek az ISS történelmében az első teljesen privát küldetés űrhajósai (róluk, illetve az Ax-1-ről bővebben ebben a cikkben olvashattok).

A benyújtott küldetési tervezetek még végső elbírálás alatt állnak, és nem sokkal az indulás előtt adja meg a NASA a végső engedélyt rájuk. A személyzet nagy hangsúlyt fog fektetni tudományos és informatikai tevékenységekre, mind a négy leendő asztronauta nagyon komolyan veszi a kiképzés minden lépését, és professzionálisan szeretnék elvégezni majd feladataikat. A NASA és az Axiom Space decemberben kezdte meg a személyzettel a kapcsolódó szimulációs tréningeket, és a következő hetekben is folytatódnak a gyakorlások és felkészítések, de az űrállomás rendszereivel, tudományos felszereléseivel és a vészhelyzeti folyamatokkal már tavaly augusztus óta ismerkednek az Ax-1 tagjai.

Larry Connor pilóta, Michael López-Alegría parancsnok, Mark Pathy és Eytan Stibbe küldetés-specialisták. Fotó: Axiom Space

Dark mode powered by Night Eye