A Blue Origin júliusban viheti fel az első űrturistáját

Kapcsolódó

Egy rakétacsere után került sor a hét utolsó Starlink indítására

A Starlink 10-2 küldetés másfél hét csúszás után indulhatott...

Kína első alkalommal hajtott végre 12 km-es függőleges fel- és leszállást egy rakétafokozattal

Ez újabb jelentős lépés az újrahasználható rakétakoncepció fejlesztésében! Meglepetésszerűen végzett...

Földünk az űrből: Ádám hídja

A Sentinel-2 felvételén szemügyre vehetjük Dél-India egyik csúcsát Srí...

A nap képe #1508 – ISS napelemtáblák

A napfelkelte első sugarai, melyek megcsillannak a Nemzetközi Űrállomás...

Ebben a hónapban már biztosan nem térhet vissza a Földre a Starliner

Egy tegnapi közleményben újabb halasztást jelentettek be a NASA...

Július 20-án indulhat szuborbitális űrrepülésre a Blue Origin New Shepard nevű rakétájával a cég első vállalkozó kedvű űrturistája. Korábban azt gondolhattuk, hogy ekkor már az út pontos árát is megtudhatjuk, azonban most egy aukció keretében lehet az egyetlen jegyet megvásárolni, az útra ugyanis csak egy ülés eladó. Eric Berger szakújságíró megbízható forrásokra hivatkozva egyébként 500.000 $-os árról számol be, de természetesen ez hivatalosan még nem került megerősítésre. A nyertes licit összegét a Blue Origin Club for the Future nevű alapítványa fogja megkapni. Az alapítvány küldetése, hogy támogassa a jövő generációját a STEM (science, technology, engineering, and mathematics, azaz tudományos, technológiai, mérnöki és matematikus) karrier építésében, és az, hogy fiatalok segítségével megtervezzék az élet jövőjét a világűrben.

Kígyózó sorok a New Shepard rakétánál egy kiállításon. Erre a látványra egy ideig még biztos várni kell. Forrás: Blue Origin

A jelentkezőkkel szemben követelmény, hogy legyen 18 évnél idősebb, magassága 152-195 cm, súlya 50-101 kg közötti lehet, és ki kell bírnia 3g erőhatást emelkedéskor, a leszállás során pedig néhány másodpercig az 5,5g erőhatást. A licitre a Blue Origin weboldalán lehet jelentkezni.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye