A Blue Origin júliusban viheti fel az első űrturistáját

Kapcsolódó

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Július 20-án indulhat szuborbitális űrrepülésre a Blue Origin New Shepard nevű rakétájával a cég első vállalkozó kedvű űrturistája. Korábban azt gondolhattuk, hogy ekkor már az út pontos árát is megtudhatjuk, azonban most egy aukció keretében lehet az egyetlen jegyet megvásárolni, az útra ugyanis csak egy ülés eladó. Eric Berger szakújságíró megbízható forrásokra hivatkozva egyébként 500.000 $-os árról számol be, de természetesen ez hivatalosan még nem került megerősítésre. A nyertes licit összegét a Blue Origin Club for the Future nevű alapítványa fogja megkapni. Az alapítvány küldetése, hogy támogassa a jövő generációját a STEM (science, technology, engineering, and mathematics, azaz tudományos, technológiai, mérnöki és matematikus) karrier építésében, és az, hogy fiatalok segítségével megtervezzék az élet jövőjét a világűrben.

Kígyózó sorok a New Shepard rakétánál egy kiállításon. Erre a látványra egy ideig még biztos várni kell. Forrás: Blue Origin

A jelentkezőkkel szemben követelmény, hogy legyen 18 évnél idősebb, magassága 152-195 cm, súlya 50-101 kg közötti lehet, és ki kell bírnia 3g erőhatást emelkedéskor, a leszállás során pedig néhány másodpercig az 5,5g erőhatást. A licitre a Blue Origin weboldalán lehet jelentkezni.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye