Július 7-én távozik a Cargo Dragon a Nemzetközi Űrállomásról

Kapcsolódó

A Voyager-1 összes műszere használható tudományos adatokat szolgáltat!

Úgy tűnik a NASA sikerrel járt, és helyreállt a...

Újabb Artemis Egyezmény aláíró: Örményország

Immáron 43 országot számlál az Artemis Egyezmény, ugyanis június...

A nap képe #1499 – A Nemzetközi Űrállomás

Egy múlt heti felvétel a Nemzetközi Űrállomásról, amit a...

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

Július 7-én, magyar idő szerint kb. 17:00-kor válik le a SpaceX CRS-22 küldetés Cargo Dragonja a Nemzetközi Űrállomásról. A Dragon május 5-én érkezett az ISS-re, és szállította magával az űrállomás új napelemeinek első két darabját. A leválási parancsot a SpaceX hawthorni irányítóközpontjából küldik majd az űrhajónak, ezen kívül a művelet teljesen automata lesz. A ledokkolást és távolodást Shane Kimbrough NASA űrhajós felügyeli az ISS fedélzetéről.

Az eredeti tervek szerint a mai nap került volna sor a Dragon leválására, azonban a leszállási zónában lévő várhatóan kedvezőtlen időjárás miatt egy nappal eltolták a ledokkolást.

Az eseményt a NASA TV-n lehet követni kb. 16:45-től, a Dragon várhatóan július 9-én, 18:00 körül száll le a Mexikói-öbölbe, vagy az Atlanti-óceánra ejtőernyők segítségével, Floridától partjainak közelében.

Ne feledjétek az „Űrállomások” adatbázisunkat, amiben naprakészen megtalálhatóak az ISS-en lévő aktuális űrhajók és a személyzet listája is.

Frissítés – július 7. 08:56: Újabb egy nappal elhalasztották a ledokkolást az időjárás miatt, jelenlegi állás szerint július 8-án 16:35-kor válhat le a Dragon (a NASA élő közvetítése kb. 16:00-kor kezdődik).

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye