Július 7-én távozik a Cargo Dragon a Nemzetközi Űrállomásról

Kapcsolódó

SpaceX | Transport & Tracking Layer (Tranche 0, Flight 1) küldetésprofil

A SpaceX kilencedik márciusi küldetése az Egyesült Államok Védelmi...

Továbbra is problémákkal küzd a Lunar Flashlight műhold

Egy hónapja maradt a NASA-nak és a JPL-nek, hogy...

A nap képe #1059 – A HAKUTO-R misszió felvétele a Holdról

A múlt héten sikeresen Hold körüli pályára álló HAKUTO-R...

Személyi változás a NASA egyik igazgatóságának élén

Kathie Lueders 31 év után befejezi karrierjét az űrhivatalnál. Újabb...

Ferenc pápa üzenete is az űrbe repül a Falcon-9 segítségével

A Vatikán az Olasz Űrügynökséggel együttműködve Föld körüli pályára...

Július 7-én, magyar idő szerint kb. 17:00-kor válik le a SpaceX CRS-22 küldetés Cargo Dragonja a Nemzetközi Űrállomásról. A Dragon május 5-én érkezett az ISS-re, és szállította magával az űrállomás új napelemeinek első két darabját. A leválási parancsot a SpaceX hawthorni irányítóközpontjából küldik majd az űrhajónak, ezen kívül a művelet teljesen automata lesz. A ledokkolást és távolodást Shane Kimbrough NASA űrhajós felügyeli az ISS fedélzetéről.

Az eredeti tervek szerint a mai nap került volna sor a Dragon leválására, azonban a leszállási zónában lévő várhatóan kedvezőtlen időjárás miatt egy nappal eltolták a ledokkolást.

Az eseményt a NASA TV-n lehet követni kb. 16:45-től, a Dragon várhatóan július 9-én, 18:00 körül száll le a Mexikói-öbölbe, vagy az Atlanti-óceánra ejtőernyők segítségével, Floridától partjainak közelében.

Ne feledjétek az „Űrállomások” adatbázisunkat, amiben naprakészen megtalálhatóak az ISS-en lévő aktuális űrhajók és a személyzet listája is.

Frissítés – július 7. 08:56: Újabb egy nappal elhalasztották a ledokkolást az időjárás miatt, jelenlegi állás szerint július 8-án 16:35-kor válhat le a Dragon (a NASA élő közvetítése kb. 16:00-kor kezdődik).

Dark mode powered by Night Eye