Kapcsolatvesztés az ICON űrszondával

Kapcsolódó

Két frissen végzett űrhajóst nevezett ki az ESA a Nemzetközi Űrállomás féléves küldetéseire

A francia és belga asztronauta kiválasztását tegnap jelentette be...

Ismét 23 Starlink műhold állt Föld körüli pályára

A SpaceX a héten két házon belüli küldetést tervez...

A nap képe #1477 – Flight 4 előtti tankolási teszt

Teljes tankolási teszt a júniusra tervezett Flight 4 előtt.

USA: Oroszország műholdellenes fegyvert bocsátott az alacsony Föld körüli pályára

Az Egyesült Államok attól tart, hogy a Kozmosz-2576 feltehetően...

A NASA friss bejelentése szerint 2022. november 25-én az Ionospheric Connection Explorer (ICON) csapata elvesztette a kapcsolatot az űreszközzel. Az ICON űrszonda beépített fedélzeti parancsvesztés-időzítővel van felszerelve, amely nyolc napig tartó kapcsolatvesztés után újraindítja a szondát. December 5-én, miután ez a folyamat befejeződött, a csapat még mindig nem tudott jelet fogni az űrszondától.

A Védelmi Minisztériummal együttműködve a csapat már leellenőrizte, hogy az ICON továbbra is sértetlen, emellett dolgoznak a hiba elhárításán, melynek során a kommunikációs zavar okát az avionikai vagy rádiófrekvenciás kommunikációs alrendszereken belüli problémákra szűkítette le. A lefelé irányuló jel hiánya a rendszer meghibásodására utalhat.

Az ICON, melyet a Föld ionoszférájával kapcsolatos változások vizsgálatára terveztek 2019. október 10-én indult, és 2021 decemberében teljesítette a kétéves fő küldetésének tudományos célkitűzéseit. Azóta meghosszabbított missziós státuszban üzemel.

Forrás: NASA

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye