Karanténba vonult a Crew-6 személyzete

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

A Crew-6 személyzete, azaz Stephen Bowen, Woody Hoburg, Andrej Fegyajev és Sultan Al-Nejadi hivatalosan is megkezdte az ilyenkor szokásos karanténidőszakot. A csapat tegnap, február 12-én vonult el a „külvilágtól” annak érdekében, hogy felkészüljenek utazásukra, melynek végcélja a Nemzetközi Űrállomás. Az indításra a tervek szerint február 26-án kerül sor, ekkor emelkedik majd a magasba Falcon-9 hordozójuk, valamint a tetején található Endeavour űrhajójuk. A Crew-6 értelemszerűen a Crew-5 személyzetét fogja váltani.

Az űrhajósok egészségi állapotának megőrzése rutinszerű alkotóeleme az űrállomásra irányuló valamennyi küldetés végső előkészületeinek. Tehát az indulás előtti utolsó két hetet felölelő karanténidőszak segít biztosítani a Crew-6 tagjainak egészségét, valamint védi az ISS-en tartózkodó űrhajósokat is.

A személyzet tagjai ennek során választhatják az otthoni karantént, ha képesek fenntartani annak előírt körülményeit. Ha ez nem lehetséges, például a háztartás valamelyik tagja munkahelyi vagy iskolai teendői miatt nem tudja kivitelezni a karantént, akkor második opcióként választható a Johnson Űrközpontban lévő, erre a célra kialakított létesítmény.

Andrej Fegyajev, Warren ‘Woody’ Hoburg, Stephen Bowen, Sultan Al-Nejadi. Forrás: SpaceX

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye