Karanténba vonult a Crew-6 személyzete

Kapcsolódó

A nap képe #1395 – A várakozó Buran

A várakozó Buran és az Antonov An-225 „Mrija” repülőgép.

Rocket Lab tervek: 2024-es Neutron indítás, saját műhold-konstelláció

A Rocket Lab új fejleményeket osztott meg egy február...

Szedjük fel a marsi mintatárolókat!

A Mars Sample Return kampánnyal kapcsolatban vegyesek voltak az...

A nap képe #1394 – Szojusz MSz-25 személyzet

A Szojuz MSz-25 személyzete a Csillagvárosban: Tracy Dyson, Oleg...

A Crew-6 személyzete, azaz Stephen Bowen, Woody Hoburg, Andrej Fegyajev és Sultan Al-Nejadi hivatalosan is megkezdte az ilyenkor szokásos karanténidőszakot. A csapat tegnap, február 12-én vonult el a „külvilágtól” annak érdekében, hogy felkészüljenek utazásukra, melynek végcélja a Nemzetközi Űrállomás. Az indításra a tervek szerint február 26-án kerül sor, ekkor emelkedik majd a magasba Falcon-9 hordozójuk, valamint a tetején található Endeavour űrhajójuk. A Crew-6 értelemszerűen a Crew-5 személyzetét fogja váltani.

Az űrhajósok egészségi állapotának megőrzése rutinszerű alkotóeleme az űrállomásra irányuló valamennyi küldetés végső előkészületeinek. Tehát az indulás előtti utolsó két hetet felölelő karanténidőszak segít biztosítani a Crew-6 tagjainak egészségét, valamint védi az ISS-en tartózkodó űrhajósokat is.

A személyzet tagjai ennek során választhatják az otthoni karantént, ha képesek fenntartani annak előírt körülményeit. Ha ez nem lehetséges, például a háztartás valamelyik tagja munkahelyi vagy iskolai teendői miatt nem tudja kivitelezni a karantént, akkor második opcióként választható a Johnson Űrközpontban lévő, erre a célra kialakított létesítmény.

Andrej Fegyajev, Warren ‘Woody’ Hoburg, Stephen Bowen, Sultan Al-Nejadi. Forrás: SpaceX

Dark mode powered by Night Eye