Karanténba vonult a Crew-6 személyzete

Kapcsolódó

Kísérlet céljából fürjtojásokat küldenek az ISS-re

2023 decemberében japán fürjtojásokat küldenek a Nemzetközi Űrállomásra, hogy...

Még egy lépéssel közelebb a ULA a Vulcan első repüléséhez

Múlt éjjel hajtották végre az első hajtóműtesztet az újgenerációs...

A nap képe #1129 – Archimedes hajtómű

A Rocket Lab újgenerációs Neutron hordozójának Archimedes hajtóműve, mely...

Szovjet űrkutyák – 1. rész

Sokan ismerhetjük Lajka történetét vagy akár Belka és Sztrelka...

Tartható a Psyche űrszonda októberi indítása

Az eredeti tervek szerint tavaly augusztusban indult volna a...

A Crew-6 személyzete, azaz Stephen Bowen, Woody Hoburg, Andrej Fegyajev és Sultan Al-Nejadi hivatalosan is megkezdte az ilyenkor szokásos karanténidőszakot. A csapat tegnap, február 12-én vonult el a „külvilágtól” annak érdekében, hogy felkészüljenek utazásukra, melynek végcélja a Nemzetközi Űrállomás. Az indításra a tervek szerint február 26-án kerül sor, ekkor emelkedik majd a magasba Falcon-9 hordozójuk, valamint a tetején található Endeavour űrhajójuk. A Crew-6 értelemszerűen a Crew-5 személyzetét fogja váltani.

Az űrhajósok egészségi állapotának megőrzése rutinszerű alkotóeleme az űrállomásra irányuló valamennyi küldetés végső előkészületeinek. Tehát az indulás előtti utolsó két hetet felölelő karanténidőszak segít biztosítani a Crew-6 tagjainak egészségét, valamint védi az ISS-en tartózkodó űrhajósokat is.

A személyzet tagjai ennek során választhatják az otthoni karantént, ha képesek fenntartani annak előírt körülményeit. Ha ez nem lehetséges, például a háztartás valamelyik tagja munkahelyi vagy iskolai teendői miatt nem tudja kivitelezni a karantént, akkor második opcióként választható a Johnson Űrközpontban lévő, erre a célra kialakított létesítmény.

Andrej Fegyajev, Warren ‘Woody’ Hoburg, Stephen Bowen, Sultan Al-Nejadi. Forrás: SpaceX

Dark mode powered by Night Eye