Képek Dél-Korea új rakétájáról

Kapcsolódó

Megvan a megállapodás: az Axiom-4 misszióval indul a következő magyar űrhajós

Kapu Tibor kutatóűrhajós egy Crew Dragon űrhajó fedélzetén fog...

A Curiosity elemi kénre bukkant egy marsi kőzetben

A rover számos friss felfedezés mellett tiszta kénből álló kőzeteket is talált, melyre még nem volt példa a Vörös Bolygón.

A nap képe #1538 – Jupiter a 61. elrepülés során

A Juno űrszonda 2024. május 12-én, a 61. megközelítés...

Képgaléria: A BME Suborbitals Prometheus rakétájának első bevetése

A versenycsapat néhány hete végezte el legújabb rakétájának első...

Magánkézbe került az Astra Space

Régóta ismeretes az a tény, miszerint az Astra Space...

Új fényképek érkeztek Dél-Korea első, teljesen saját fejlesztésű orbitális rakétájáról, a KSLV-II-ről, másik nevén a Nuriról (jelentése „Világ”). A hordozót 2013 óta fejleszti a Koreai Űrkutatási Intézet, a KARI (Korean Aerospace Research Institute). A rakéta 3 fokozatból áll, mindegyikben folyékony kerozint és folyékony oxigént használnak majd üzemanyagnak, teherbírása pedig alacsony Föld körüli pályára 3 tonna (300 km magasságú pályán) és 1,5 tonna (600-800 km magas pálya esetén). A Nuri első tesztrepülését idén októberben tervezik majd végrehajtani, az ehhez szükséges új indítóállást nemrég adták át a Naro Űrközpontban. A képeken egy kvalifikációs tesztpéldány látható, amivel már statikus hajtóműtesztet is végrehajtottak.

Dél-Koreának nem ez az első orbitális rakétája, az előd KSLV-I (Naro-I) 2009 és 2013 között 3 alkalommal repült, azonban csak egyszer volt sikeres a küldetés. A Naro-I első fokozata egy átalakított orosz Angara URM fokozat volt, 1 db RD-191 hajtóművel, a második fokozat pedig szilárd hajtóanyagot használt.

Dél-Korea nemrégen az Artemis Egyezményhez is csatlakozott, a hírről itt írtunk részletesen.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye