Két órán belül két sikeres kínai rakétaindítás

Kapcsolódó

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

A nap képe #1497 – Csendes-óceán

Az alábbi összetett felvételen a felhőkbe burkolózó Csendes-óceánt láthatjuk,...

Ma hajnalban dupla felbocsátást hajtottak végre Kína két különböző indítókomplexumából. Először az ExPace indított el egy Kuajcsou-1A hordozót a Csiücsüan Űrközpontból magyar idő szerint 4:24-kor, melynek rakterében a CentiSpace-1 S3 és S24 kereskedelmi műholdak kaptak helyet. A szatellitek a pekingi Future Navigation nevű vállalat GNSS (Global Navigation Satellite System) rendszerét hivatottak támogatni, nagyobb pontosságot, nagyobb megbízhatóságot biztosítva. A mostani két egység egy 160 műholdból álló konstelláció előfutárai, és ha beválnak, a következő években ki is épülhet a teljes hálózat.

A Kuajcsou-1A indítása

A második küldetés keretében egy Hosszú Menetelés-2D hagyta el a Hszicsang Űrközpont LC-3 startállását 6:19-kor. Ezúttal is három Jaokan-típusú katonai műholdat állítottak pályára a rakétával, legutóbb két hete hajtottak végre hasonló missziót. A Jaokan-35 típus ötödik műhold-triórja állt 500 km-es alacsony Föld körüli pályára. Ennek a rakétatípusnak ez volt az idei hetedik indítása, így már csak egy start választja el a nyolc küldetést jelentő 2018-as rekordtól. Ezt jó eséllyel meg is fogja dönteni, hiszen június 23 óta ez már a négyszer is végrehajtottak vele indítást.

Elindult a CZ-2D rakéta is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye