Két új megrendelés a Rocket Lab-nek

Kapcsolódó

Zöld utat kapott a NASA Dragonfly küldetése

Ezzel az utolsó tervezési szakaszba léphet a Szaturnusz Titan...

Lezajlott az Ariane-6 bemutatkozása előtti utolsó földi teszt

A rakéta felső fokozatának tesztjét a Német Űrkutatási Szervezet...

Svédország 38. országként csatlakozott az Artemis Egyezményhez

Gyorsan sor került egy újabb aláírásra, már ami az...

A nap képe #1441 – Apollo-13 „mentőcsónak”

Az Apollo-13 misszió felvétele a Holdról, melyet a holdkompból...

Egy korábbi megrendelőjük, a National Reconnaissance Office (NRO – Nemzeti Felderítő Iroda) vett két újabb utat az amerikai cégtől.

Az USA hírszerző szervezetének két új (valószínűleg titkos küldetésű) műholdját, a RASR-3 és RASR-4-et fogják majd szállítani két különböző küldetésen. A két misszió a tervek szerint 2021 tavaszán indulhat, és az indítások csak pár hétre lesznek egymástól. Az új-zélandi LC-1A, és a még építés alatt álló LC-1B indítóállásról startolnak majd az Electron rakéták. A megrendelés az NRO “Rapid Acquisition of a Small Rocket (RASR) programja keretében történt, melynek célja egy mihamarabbi műholdindítás megszervezése, kereskedelmi partnerekkel.
Az indításokkal a Rocket Lab bizonyítani tudja, hogy képes két küldetés gyors lebonyolítására, ugyanarról a helyről, mely kecsegtető lehet a jövőbeli nemzetbiztonsági és más szövetségi hivatali megrendelők számára.
A Rocket Lab korábban már kétszer is szállított NRO műholdakat: 2020. januárjában a “Birds of Feather”, pár napja pedig a “Don’t Stop Me Now” küldetésen is helyet foglaltak a hivatal műholdjai.

Forrás: Rocket Lab
Dark mode powered by Night Eye