Kína egy újabb sikeres Long March-indítással zárja az évet

Kapcsolódó

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

A nap képe #1497 – Csendes-óceán

Az alábbi összetett felvételen a felhőkbe burkolózó Csendes-óceánt láthatjuk,...

A nap képe #1496 – A „Szahara szeme”

A "Szahara szeme", mely egy különleges, ősi geológiai képződmény...

Tegnap délután 16:44-kor a Csiücsuan Műholdindító Központ LC43/94 indítóállásáról sikeresen elstartolt egy Long March 4C (Hosszú Menetelés 4C) rakéta, fedélzetén a Yaogan Weixing-33 távérzékelő műholddal. Az indítási előkészületeket a rendkívül hideg időjárás nehezítette, de a mérnökök megfelelően felkészítettek minden rendszert a zord téli időjárásra.
Bár a kínai média tudományos megfigyelő műholdként jellemezte az eszközt, valószínű katonai célokat fog szolgálni. A Yaogan Weixing-33 nevet már másodszor használják: az első ilyen nevet viselő műhold 2019. május 22-én megsemmisült, miközben egy hasonló Long March 4C rakéta az indítás után néhány perccel meghibásodott és felrobbant.
A mai indításon egy másik, kisebb méretű eszköz is helyet kapott a rakéta rakterében, a Weina Jishu Shiyan, mely valószínűsíthetően tényleg tudományos megfigyeléseket fog végrehajtani.
Az indítást nem közvetítette egyik médium sem, csak amatőr felvétel került fel az internetre. Mind a start, mind pedig a fokozatok szétválása rendben lezajlott, és a műholdak megfelelő orbitális pályára álltak.

A Long March 4C a Csiücsuan Műholdindító Központ LC43/94 indítóállásán

Az indításról ez az egy amatőr felvétel készült:

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye