Kínai duplázás 7 órán belül

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

Mozgalmas órákon van túl Kína, ugyanis rövid időn belül 2 darab rakéta startjára is sor került. Az első misszióban egy Hosszú Menetelés-7A hordozó vett részt, ami a Vencsang Űrközpont LC-201 indítóállásáról emelkedett a magasba tegnap, magyar idő szerint 23:00-kor. Rakterében a Sicsien-23 kommunikációs szatellit, valamint a hivatalosan „környezetmegfigyelő” 22A/B műholdak kaptak helyet, melyek geostacionárius átviteli pályán (GTO) végzik feladatukat. Számokat tekintve ez volt a CZ-7A 10. sikeres repülése a 11-ből, 2023-at tekintve pedig az első missziója.

A második indítás alkalmával a Ceres-1 kis teherbírású rakéta kapta a főszerepet, melynek orrkúpja 5 különböző műhold rejtett. A szatellitekről egyelőre nem közöltek pontos adatokat és részleteket. A start helyszínéül a Csiücsüan Űrközpont szolgált, innen indult első útjára ma 06:04-kor a hordozó, már ami a 2023-as évet illeti. A Ceres-1 eddig összesen 5 misszióban vett részt, és mindet sikerrel zárta, így tehát 100%-os mutatóval rendelkezik.

Forrás: Weibo

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye