Kiválóan teljesít a Crew Dragon Resilience

Kapcsolódó

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

A nap képe #1497 – Csendes-óceán

Az alábbi összetett felvételen a felhőkbe burkolózó Csendes-óceánt láthatjuk,...

A nap képe #1496 – A „Szahara szeme”

A "Szahara szeme", mely egy különleges, ősi geológiai képződmény...

Kathy Lueders, a NASA emberes űrutazásokért felelős vezetője egy interjúban elmondta, hogy a tavaly november 15-én indult Crew Dragon Resilience (az első hosszútávú, 6 hónapos tartózkodásra indult személyzettel, a Crew-1-el) kíválóan működik, és semmilyen komoly problémát nem tapasztaltak az űrhajóval. Lueders annyit megjegyzett, hogy mivel a személyzet folyamatosan használja az űrhajót (sőt, Mike Hopkins ott is alszik helyhiány miatt), ezért némi szösz és por került a zsilipajtóhoz, de ezt az űrhajósok folyamatosan takarítják, illetve az új Cygnus egy új takarófoliát is hozott magával, ami orvosalja a takarítási problémát.

A Crew Dragonnak a NASA előírásai szerint max. 220 napot kell képesnek lennie eltölteni a világűrben, és mivel ez az első féléves küldetése a SpaceX űrhajójának, így mindenképpen jó hírnek számít. A Crew Dragon ráadásul az amerikai űrtörténelemben a leghosszabb időtartamra használt űreszköz, a korábbi űrhajók mindegyike max. pár hétig volt képes fent a világűrben tartózkodni. A Crew-1 várhatóan május elején tér majd vissza, miután a Crew-2 személyzete megérkezik az első újrahasznált Crew Dragon kapszulával. Az űrhajójuk a tavalyi DM-2 küldetés „Endeavour”-je lesz majd.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye