Kooperáció a Hubble űrtávcső élettartamának meghosszabbítására

Kapcsolódó

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

Egy friss bejelentés szerint az Astroscale és a Momentus csapata kereskedelmi megoldást kínál a NASA-nak, hogy a Hubble élettartamát meghosszabbítsák. A két vállalat a közelmúltban egy közös ajánlat keretén belül válaszolt a NASA Hubble Reboost RFI felhívására, melynek céljai közé tartozik a 33 éves űrtávcső biztonságos pályamódosítása, és a közeli, fenyegető törmelék eltávolítása.

John Rood, a Momentus vezérigazgatója ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy: „A Hubble még most is teljes mértékben képes folytatni küldetését; ahol öregszik, az a pálya stabilitása.” Ennek megoldására született az a koncepció, ami magában foglalja a cég Vigoride Orbital Service Vehicle (OSV) járművének alacsony Föld körüli pályára juttatását egy hordozórakétával. Ezt követően az OSV-be épített Astroscale RPOD-technológiáját használnák az űrtávcső biztonságos megközelítésére, majd robotikus befogására. Az összekapcsolódás után az OSV egy sor manővert hajtana végre, hogy a Hubble pályáját 50 km-rel megemelje. Ezen az új pályán a Vigoride és az RPOD képességeit felhasználva az űreszközt körülvevő és fenyegető űrszemét eltávolítása kerülne előtérbe.

A Hubble űrtávcső. Forrás: NASA
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye