Legkorábban június 6-án repül ismét az Ingenuity

Kapcsolódó

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

Legkorábban holnap, azaz június 6-án hajthatja végre hetedik repülését az Ingenuity. Ez lesz a helikopter első küldetése azóta, hogy egy repülés közben jelentkező hiba miatt probémásan ugyan, de teljesítette misszióját. A NASA a repülés menetéről, paramétereiről ezúttal nem közölt számottevő információt, csak annyit, hogy a jelenlegi pozíciójától 106 méterre déli irányba fog haladni, majd landolni második alkalommal úgy, hogy előtte nem térképezte fel az új leszállási zónát.

Az Ingenuity árnyéka a Mars felszínén. A kép a helikopter hasába épített fekete-fehér navigációs kamerával készült. Repülés közben az ezzel készített felvételek segítségével hajtja végre az autonóm repüléshez szükséges manővereket és a legutóbbi alkalommal ezeknek a képeknek a feldolgozásával adódott probléma. Forrás: NASA/JPL

Amennyiben tetszett az írás, illetve amit csinálunk, kérlek segítsd a munkánkat egy megosztással a cikk alján taláható gomb segítségével! Köszönjük!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye