LeoStella megrendelés érkezett az Astra Space hajtóművére

Kapcsolódó

A Voyager-1 összes műszere használható tudományos adatokat szolgáltat!

Úgy tűnik a NASA sikerrel járt, és helyreállt a...

Újabb Artemis Egyezmény aláíró: Örményország

Immáron 43 országot számlál az Artemis Egyezmény, ugyanis június...

A nap képe #1499 – A Nemzetközi Űrállomás

Egy múlt heti felvétel a Nemzetközi Űrállomásról, amit a...

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A bejelentésre a mai nap, azaz április 12-én került sor, melyből kiderült, hogy a LeoStella kis műholdakat gyártó cég elektromos hajtóműveket rendelt az Astra-tól. A vállalatok nem hozták nyilvánosságra a megállapodás értékét, ahogyan a megrendelt hajtóművek számát sem, de az Astra közölte, hogy ezeket a hajtóműveket az idei év végétől 2023-ig fogják szállítani. Tod Byquist, a LeoStella ellátásilánc-menedzsment alelnöke nyilatkozatában elmondta, hogy: „A cég innovatív lehetőségeket keresett az általa gyártott műholdak meghajtásának biztosítására.”

Az Astra a fentebb említett hajtómű technológiáját az Apollo Fusiontől szerezte meg, amelyet 2021-ben vásárolt fel. Ezt a hajtóművet eredetileg Apollo Constellation Engine (ACE) néven hozták forgalomba, amit a Spaceflight vállalat tavaly nyáron sikeresen be is mutatott. Az ACE kriptonnal és xenonnal is képes működni, ami 400 watt bemeneti teljesítmény mellett 18-25 millinewton tolóerőt produkál. A hajtóműnek létezik egy 1450 wattot használó ún. MAX változata, amely már 54-60 millinewton tólóerőre képes.

A rakétamotorok eladása az Astra hosszú távú stratégiájának második szakaszába illeszkedik, amelyet Chris Kemp, a vállalat alapítója és vezérigazgatója egy március 31-én tartott eredménybeszámolóban ismertetett. Elmondása szerint az első fázis a kis hordozórakéták kifejlesztése és az indítási szolgáltatások értékesítése volt. A második fázis pedig már sokkal inkább az alapvető űrtechnológiák gyártására összpontosít. Ilyen alapvető technológiák közé tartozik pl.: a meghajtás és a napenergia.

Forrás: Apollo Fusion

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye