Létrejött a kapcsolat a Starling űreszközökkel

Kapcsolódó

Official: Hungary’s astronaut will fly on Axiom-4 mission

Research astronaut Tibor Kapu will fly to the International...

Hamarosan sor kerül az első rakétaindításra a skóciai Saxavord Űrközpontból

A Rocket Factory Augsburg német magáncég fogja felavatni az...

A nap képe #1540 – Shoemaker-Levy 9 üstökös

Kompozit kép a Jupiterről és a Shoemaker-Levy 9 üstökösről,...

Brit űrhajóssal bővült az Axiom Space csapata

Az Axiom Space egy rövid közleményben számolt be arról...

Földi hajtóműteszt közben semmisült meg az ABL Systems rakétája

A baleset az RS1 második tesztrepülésére való felkészítés során...

A NASA jó híreket közölt a júliusban űrbe juttatott 4 db CubeSat-tal kapcsolatban, melyek az ügynökség Starling programjának keretén belül indultak egy Electron hordozó rakterében. A bejelentés szerint a küldetés irányítói mind a négy, Blinky, Pinky, Inky és Clyde becenévre keresztelt űreszközzel sikeresen létrehozták a kommunikációs kapcsolatot, így folytatódhatnak a további beüzemelési tesztek.

A raj tagjaival ennek során – Pinky, Inky és Clyde – minden a várakozásoknak megfelelően alakult, kivéve a Blinky-t, mellyel egy kezdeti kommunikációs probléma merült fel, de ezt szerencsére orvosolták egy pályapozícióra vonatkozó frissítéssel. Továbbá utasították a 6U méretű CubeSat-ot, hogy pontosítsa az antennáinak tájolását, hogy az megfelelőbb pozícióban álljon a földi állomásokkal történő adatátvitel kivitelezéséhez. A csapat ennek köszönhetően minden Starling-egységgel stabil kétirányú kommunikációt ért el, de természetesen vizsgálják a probléma kiváltó okát.

Az említett űreszköz fedélzeti helyzetszabályozó rendszere, pontosabban annak adatelemzése ezenfelül kimutatta, hogy egy másik üzemzavar is felütötte a fejét korábban. A kezdeti hibaelhárítás szerint ez valószínűleg a meghajtórendszer szivárgásával függött össze. Az irányítók jelenleg is azon dolgoznak, hogy jobban megértsék a problémát és azt, hogy az milyen hatással lehet a küldetésre.

Forrás: NASA
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye