Lezárult a Running Out Of Toes küldetés anomáliájának kivizsgálása

Kapcsolódó

Már 2030 előtt leszállhat az első kínai űrhajós a Hold felszínére

A kínai személyzettel végrehajtott küldetésekért felelős hivatal az eddiginél...

A nap képe #1122 – Ax-2 hazatérés

Az Ax-2 misszió kiemelés előtt álló Freedom névre hallgató...

Az első élő közvetítés a Marsról

Az ESA június 2-án, pénteken egy órán át élő...

Új holdjáró fejlesztésére írt ki pályázatot a NASA

Az új járművet a 2029-re kitűzött Artemis-5 küldetéstől alkalmaznák,...

Spanyolország az Artemis Egyezmény 25. aláírója

A madridi Moncloa-palota adott otthont az Artemis Egyezmény 25....

A Rocket Lab tegnap lezárta a 2021. május 15-én indított „Running Out Of Toes” küldetés részleges sikertelenségéhez vezető anomália okainak átfogó vizsgálatát. A probléma kiváltó okának azonosításával és a korrekciós intézkedések végrehajtásával az Electron még ebben a hónapban visszatér az indítóállásra, erről már közzé is tettek egy fotót Twitteren.

Újra az indítóálláson egy Electron. Fotó: Rocket Lab

A május 15-i rendellenesség az Electron hordozórakéta 17. sikeres küldetése után következett be. Az anomáliát követően a Rocket Lab azonnal szigorú belső vizsgálatot indított a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) felügyelete mellett. A vizsgálócsoport a repülés több ezer csatornás telemetriai és rendszeradatait vizsgálta át, és szisztematikusan egy kiterjedt hibafa elemzésen keresztül dolgozott a hiba okának meghatározásán.

A vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy a második fokozat hajtóművének gyújtórendszerében a repülés után közel 200 másodperccel probléma lépett fel. Ez a hajtóműszámítógépen belül olyan jelzavarokat okozott, amelyek miatt a Rutherford hajtómű tolóvektor-szabályozása (TVC) a megfelelő paramétereken kívülre tért, és a számítógép a hajtómű leállítását parancsolta, ami rendben meg is történt. A Rutherford hajtómű egy szikragyújtót használ, tehát feszültséget kell generálnia a szikra létrehozásához, és ha valami nincs megfelelően szigetelve, az a rendszerben máshol is generálhat jeleket.

Az anomália a gyújtórendszerben korábban nem észlelt meghibásodási módból eredt, amely a környezeti feltételek egyedi kombinációja miatt léphetett fel. A probléma nem volt nyilvánvaló a repülések és a küldetés előtti kiterjedt tesztelés során, amely magában foglalta az adott hajtómű több mint 400 másodperces égetését, az eddigi több mint 1500 Rutherford hajtóműtesztet és 17 sikeres küldetést. A Rocket Lab azóta meg tudta ismételni a problémát a tesztek során, és a gyújtási rendszerben javításokat iktatott be a jövőbeni újbóli előfordulások megelőzése érdekében, beleértve a gyújtószerkezet tervezésének és gyártásának módosítását is.

Az anomália felülvizsgálata megerősítette, hogy az Electron első fokozata hibátlanul működött a küldetés során, és nem járult hozzá a problémához. Ennek eredményeképpen a Rocket Lab a terveknek megfelelően sikeres visszatérést, óceánba csobbanást és az első fokozat egy darabban történő visszahozatalát végre tudta hajtani, ami fontos mérföldkő az Electron újra felhasználhatóságának útján.

A május 15-i indítás felülvizsgálatával elégedetten az FAA megerősítette, hogy a Rocket Lab indítási engedélye továbbra is aktív. A korrekciós intézkedésekkel a Rocket Lab egy még megbízhatóbb hordozórakétával tér vissza az indítóálláshoz, hogy teljesítse a 2021 második felében tervezett sűrű indítási ütemtervet. A következő Electron-küldetés részleteit a következő napokban teszik majd közzé.

Dark mode powered by Night Eye