Ma esti Starlink indítás

Kapcsolódó

Megvan a megállapodás: az Axiom-4 misszióval indul a következő magyar űrhajós

Kapu Tibor kutatóűrhajós egy Crew Dragon űrhajó fedélzetén fog...

A Curiosity elemi kénre bukkant egy marsi kőzetben

A rover számos friss felfedezés mellett tiszta kénből álló kőzeteket is talált, melyre még nem volt példa a Vörös Bolygón.

A nap képe #1538 – Jupiter a 61. elrepülés során

A Juno űrszonda 2024. május 12-én, a 61. megközelítés...

Képgaléria: A BME Suborbitals Prometheus rakétájának első bevetése

A versenycsapat néhány hete végezte el legújabb rakétájának első...

Magánkézbe került az Astra Space

Régóta ismeretes az a tény, miszerint az Astra Space...

UPDATE: Az indítást péntek estére halasztották, magyar idő szerint 19:57-re. A rakétával és a műholdakkal minden rendben, a SpaceX szerint “recovery issue” van, tehát valószínűleg a drónhajóval lehet valami probléma.
UPDATE 2: A péntek esti indítás is tolódik, egyelőre nincsen új dátum az indításra. A leszállási zónában erős a hullámzás.
Ne feledjétek, hogy este 19:45-től élőben jelentkezünk Youtube-on, és a 20:19-kor induló Starlink-12 küldetést közvetítjük majd! Nagy Szabi kis meglepetéssel is készül, ha nem lesz felhős idő Londonban, akkor élőben próbálja majd lefényképezni az Európa felett elhúzó második fokozatot és a 60 db Starlink műholdat.
Magyarországon egyelőre elég felhős az idő, így kétséges, hogy látni fogjuk-e látványos átvonulást, de Szabi az alábbi rövid videóban segít, hogyan merre keressétek majd a műholdakat.

Eközben azt is megtudtuk, hogy a SpaceX harmadszorra használ újra egy áramvonalazó kúp (fairing) felet a küldetésen, így ez is egy újabb elsőség lesz az újrafelhasználásban. A küldetésről az előzetesünket itt olvashatjátok, alul pedig az esti közvetítésünk linkje, este találkozunk!
UPDATE: Javult az időjárás Floridában, így már 70% az esély a mai startra.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye