Array

Ma reggel próbálkozik Dél-Korea

Kapcsolódó

SpaceX | Transport & Tracking Layer (Tranche 0, Flight 1) küldetésprofil

A SpaceX kilencedik márciusi küldetése az Egyesült Államok Védelmi...

Továbbra is problémákkal küzd a Lunar Flashlight műhold

Egy hónapja maradt a NASA-nak és a JPL-nek, hogy...

A nap képe #1059 – A HAKUTO-R misszió felvétele a Holdról

A múlt héten sikeresen Hold körüli pályára álló HAKUTO-R...

Személyi változás a NASA egyik igazgatóságának élén

Kathie Lueders 31 év után befejezi karrierjét az űrhivatalnál. Újabb...

Ferenc pápa üzenete is az űrbe repül a Falcon-9 segítségével

A Vatikán az Olasz Űrügynökséggel együttműködve Föld körüli pályára...

A Koreai Űrkutatási Intézet (Korean Aerospace Research Institute, KARI) magyar idő szerint ma reggel/délelőtt kísérelheti meg az ország első hazai fejlesztésű orbitális űrrakétájának, a KSLV-2-nek az első tesztindítását. A Nuri néven becézett hordozó teherkapacitása körülbelül 1,5 tonna alacsony Föld körüli napszinkron pályára (SSO), és a mai repülésen is egy ezzel megegyező tömegű szimulátort fog magával vinni, hasznos terhet nem helyeztek el a rakéta orrkúpja alatt. Az indítást a Naro Űrközpontból tervezik levezényelni, ami a Koreai-félszigettől délre található Naro-szigeten lett felépítve.

A KSLV-2 fejlesztését 2014-ben kezdték meg, a teljes projekt összköltsége az új startállás megépítésével együtt 1,7 milliárd amerikai dollárba került. A dél-koreai kormány nem titkolta, hogy a SpaceX-et választották „példaképként” a rakéta tervezésekor, céljuk, hogy olcsó és megbízható módon tudjanak Föld körüli pályára juttatni belföldi űreszközöket, ezzel biztosítva az ország űrbéli függetlenségét. A rakéta első indítását már 2018-ban el szerették volna végezni, de több technikai probléma is útjukat állta a koreai mérnököknek. Az elmúlt három évben finomítottak a technológián, és a rakéta az összes repülés előtti teszten is átment, amit a tegnapi nappal bezárólag végeztek el. Az KSLV-2 egyik érdekessége, hogy az űriparban megszokott RP-1-es típusú, rakétameghajtásra finomított kerozin helyett a rakéta mindhárom fokozata repülőgépipari Jet-A1 lajstromjelű kerozinnal üzemel, amit mélyhűtött folyékony oxigén segítségével égetnek el a hajtóművekben.

Az első tesztrepülés időablaka magyar idő szerint csütörtökön reggel 9 órakor kezdődik. Az élő közvetítést ezen a linken tudjátok megtekinteni. Dél-Korea egyre aktívabb az űrtevékenységek területén, korábban már bejelentették, hogy jövőre indulhat el az első űrszondájuk a Holdhoz, valamint az Artemis Egyezményhez is csatlakozott már az ország.

A rakéta átszállítása az LC-2 startkomplexumba, jobb oldalon jól látszódik a négy darab KR-075SL hajtómű, melyek egyenként 650 kN tolóerőt képesek leadni. Kép forrása: KARI

A rakéta átszállítása az LC-2 startkomplexumba. Kép forrása: KARI

A KSLV-2 már vertikális helyzetben. Kép forrása: KARI

Dark mode powered by Night Eye