Magyar műholddal indult a Falcon-9 hordozórakéta

Kapcsolódó

A Webb szemügyre veszi a Szaturnusz holdjáról előtörő vízgőzt

A James Webb űrtávcső kutatói egy több mint 9600...

Oleg Kononyenko és Nyikolaj Csub egy évig az ISS-en fog tartózkodni

A jövő évben kisebb látogatásra indul az ISS-re egy...

Rövid hír: Búcsút intett az Ax-2 személyzete az ISS-nek

Az Axiom Mission-2 személyzetének Freedom névre hallgató Crew Dragonja...

Úton a váltás: elindult a Sencsou-16 személyzete a Tienkungra

Frissítés 05.30.: A 3 fős személyzet biztonságban megérkezett, és dokkolt...

A nap képe #1120 – Neptunusz és Triton

A külső Naprendszeren keresztül utazó Voyager-2 űrszonda visszatekintett Napunk...

A SpaceX hetedik dedikált költségmegosztó küldetését láthattuk elstartolni ma reggel, melynek keretén belül egy magyar műhold is helyet kapott a Falcon-9 rakterében. Ha bővebben szeretnétek olvasni a VIREO elnevezésű hazai űreszközről, akkor kattintsatok korábbi cikkünkre, ha pedig a misszió profiljára vagytok kíváncsiak, akkor pedig látogassatok el ide.

Mint említettük, az indításra a reggeli órákban került sor, egészen pontosan 08:47-kor. A Falcon-9-es ekkor izzította be 9 db hajtóművét, hogy elemelkedhessen a kaliforniai SLC-4E startállásról, mellyel több megrendelő űreszközét segítette Föld körüli pályára. A repülés főszereplője a most már „tizedes” ranggal büszkélkedő B1063 volt, ami feladatául a küldetés első szakaszának biztosítását kapta. Mivel tengerszintre optimalizált Merlin 1D rakétamotorjai csak bizonyos magasságig hatékonyak, így azokat felváltotta a második fokozat hajtóműve, melyet a sikeres szeparáció után indítottak be. Utóbbival kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a SpaceX ezúttal rövidebb fúvókát használt, amit elmondásuk alapján akkor fognak használni, ha a hasznos teher pályára állításához nincs szükség akkora teljesítményre.

Az első fokozat ez idő alatt megkezdte hazaútját az LZ-4 leszállási zóna irányába, és mint azt pár sorral feljebb elárultuk, a B1063 gond nélkül abszolválta a szárazföldi landolást, és belépett a 10-esek klubjába, ahol csatlakozott a B1067-hez. A hasznos terhek mindeközben folytatták útjukat a második fokozat szállítóadapterén, hogy végül elérjék a kijelölt napszinkron pályát. Miután utóbbi megtörtént, megkezdődött az űreszközök leválasztása, melyeket fokozatosan engedtek „szabadon”. A hozzánk legközelebb álló magyar műhold T+01:22:13-kor vált le, így már csak a török IMECE várakozik, ami kb. egy óra múlva fogja elhagyni az adaptert.

A következő repülés, melyet a cég lebonyolításában láthatunk, az a várva várt Starship orbitális tesztrepülés lesz, amivel összefüggésben az FAA pár órája hivatalosan is kiadta az engedélyt. Ha kíváncsiak vagytok erre a nem mindennapi eseményre, kövessétek Starship-hírfolyamunkat, valamint ide kattintva elérhetitek tervezett élő adásunkat is.

Dark mode powered by Night Eye