Array

Már 100 milliárd dollárt ér a SpaceX

Kapcsolódó

A nap képe #1446 – Armstrong felkészülése

Neil Armstrong szimulációs gyakorlaton vesz részt 1969. április 18-án.

5 évesek lettünk!

2019. április 20-án írtuk első cikkünket az akkor még...

Hétzáró indítás a Hszicsang Űrközpontból

Kína keretbe zárta a hetet, hiszen hétfőn, valamint vasárnap,...

Egy újabb részvénykibocsátás után a SpaceX értéke elérte a 100,3 milliárd dollárt – értesült a CNBC belsős információkra hagyatkozva. Az informátor szerint a SpaceX meglévő befektetőknek 755 millió dollár értékben értekesített részvényeket, 560 dollárért darabjáért. Ez 33%-os részvényár emelkedés idén februárhoz képest, amikor 1,2 milliárd dollárnyi új tőkét vontak be, és akkor egy részvény 419,99 dollárba került – a vállalat akkori árfolyamon 74 milliárd dollárt ért.

A mostani tranzakcióval és a 100,3 milliárd dollár értékével így a SpaceX lett a világon a második legtöbbet érő zárt körűen működő részvénytársaság a kínai Bytedance után. Összehasonlításképpen más amerikai űripari vállalatok jelenlegi értéke a következőképpen alakul: Lockheed Martin 96,9 milliárd dollár, Boeing 131,9 milliárd dollár, Northrop Grumman 60,4 milliárd dollár.

A SpaceX anyagi helyzete rendkívül biztosnak mondható, annak ellenére, hogy a Starship és Starlink projektek rengeteg pénzbe kerülnek, de a későbbi megtérülés jegyében a befektetők továbbra is szívesen veszik a vállalat részvényeit.

Dragon űrhajók a Nemzetközi Űrállomáson

Dark mode powered by Night Eye