Már nagyon közel jár a Hayabusa-2 a Földre való visszatérés utolsó fázisában

Kapcsolódó

A SpaceX és a ULA mellett immár a Blue Origin is fontos nemzetbiztonsági megbízást nyert el a Pentagontól

Az Amerikai Űrhaderő 5,6 milliárd dollár összértékben köt szerződést...

A nap képe #1500 – Apollo hőpajzs

Az Apollo űrhajó hőpajzsának, pontosabban a 350 000 különálló...

A Voyager-1 összes műszere használható tudományos adatokat szolgáltat!

Úgy tűnik a NASA sikerrel járt, és helyreállt a...

Újabb Artemis Egyezmény aláíró: Örményország

Immáron 43 országot számlál az Artemis Egyezmény, ugyanis június...

A nap képe #1499 – A Nemzetközi Űrállomás

Egy múlt heti felvétel a Nemzetközi Űrállomásról, amit a...

Végéhez közeledik a JAXA (Japán Űrügynökség) egyik legambízciózusabb küldetése, a Hayabusa-2 (magyarul Vándorsólyom-2) misszió. A szinte napra pontosan 6 éve, 2014. december 3-án indított űrszonda feladata a “162173 Ryugu” földközeli aszteroida megközelítése és vizsgálata volt, és a begyűjtött mintákat vissza is kell hoznia a Földre. Az eszköz 2018. június 27-én ért az objektumhoz, és ott mintegy másfél éves kutatómunkát végzett el, illetve több alkalommal is sikerült mintát gyűjtenie az aszteroidáról. Az első sikeres leszállásra az aszteroidán 2019. február 21-én került sor, ekkor a felszínből sikerült mintát venni, majd július 11-én felszín alatti vizsgálatot is végrehajtott.
Miután minden feladatot teljesített, 2019. november 13-án hagyta el az objektumot, és kezdte meg útját vissza a Földre. Idén augusztusban erősítette meg a JAXA, hogy az űrszonda a tervezett pályán közelít a Földhöz és megkapja december elejére a leszállási engedélyt.
És ma, december 5-én meg is történik a kis eszköz visszatérése bolygónkra, és remélhetőleg minden gond nélkül fog leszállni!

Kb. 4 órája már csak 250.000 km-re volt a szonda, nagyjából egy órával később mintegy 224.000 km-re a visszatérő kapszula levált az őt szállító egységről. A visszatérő kapszulát szállító szervizmodul ezután végrehajtott egy 25 másodperces gyújtást 200 000 km-es távolságban, így elkerülve a légkörbe való belépést. Így majd a fedélzeti kamerákkal a szervizmodul tud képeket illetve videófelvételt készíteni a légkörbe visszatérő kapszuláról, ami szintén nagyon fontos a japán mérnököknek. Körülbelül még 30 kg xenon üzemanyag maradt az eredeti 66 kg-ból, így meghosszabbítják a küldetést, a további célpontokról az esti cikkünkben írunk részletesebben.

A tervek szerint 8-9 óra múlva lép be a légkörbe a szonda, a leszállásról és további információkról az említett későbbi cikkünkben olvashattok majd.

Fantáziafotó a Hayabusha-2-ről és ion hajtóműveinek működéséről
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye