Már szeptemberben sor kerül az Inspiration4 repülésére

Kapcsolódó

Egy hét szünet után ismét küldetést teljesített a Falcon-9-es

Ritkán fordul elő, hogy több mint egy hétig nem...

A nap képe #1504 – John Casani

John Casani projektvezető 1977-ben egy kis zászlót tart, amelyet...

A Synspective további tíz Electron indításra kötött szerződést

A Peter Beck által állapított Rocket Lab (továbbiakban: RL)...

Ma 41 éve indult az űrbe Sally Ride, az első amerikai űrhajósnő

Az STS-7 jelzésű küldetést a Challenger űrrepülőgéppel hajtották végre,...

A korábbi negyedik negyedévi indításhoz képest már ősszel elindul a világ első, csak civilekből álló személyzettel a SpaceX Crew Dragon űrhajója az Inspiration4 küldetés keretében. Ezt Jared Isaacman, a küldetés megrendelője és egyúttal parancsnoka is tegnap jelentette be. Eddig azonban a négytagú személyzetből Isaacmanen kívül csak Hayley Arceneaux személye volt ismert, akit bő egy hónapja jelentettek be. Ma a másik két hiányzó résztvevő kilétére is fény derült: Dr. Sian Proctor földtani tudós és kutató, kommunikációs szakember és Christopher Sembroski, a Lockheed Martin alkalmazottja és a Légierő veteránja csatlakozik még a küldetéshez. Dr. Proctor egyébként a NASA 2009-es űrhajós évfolyamjának végzőse is volt.

Jared Isaacman célja a küldetéssel, hogy támogatást nyújtson a St. Jude Gyermekkórháznak, és az eddig befolyó összeg már kb. 113 millió dollárra tehető. A mai bejelentéssel biztossá vált, hogy szeptember 15-én indul a három napos misszió, melynek során mintegy 540 km magasságig emelkednek majd a Crew Dragonnal, és az út végén az Atlanti-óceánra tervezik a leszállást. Ekkora magasságban egyébként a Hubble Teleszkóp szervizküldetései óta nem járt ember. További érdekesség, hogy az űrhajót egy speciális üvegkupolával is felszerelik, és a Dragon orrkúpját felnyitva ezen keresztül tekinthetnek le a Földre a személyzet tagjai.

Forrás: SpaceX

A személyzet tagjai: Christopher Sembroski, Hayley Arceneaux, Dr. Sian Proctor és

Jared Isaacman Fotó: SpaceX

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye