Márciusra halasztják a Szojuz MSz-23 indítását

Kapcsolódó

Négy darab Peking-3C földmegfigyelő műholdat állított pályára Kína

Az indítást a 90. repülését teljesítő Hosszú Menetelés-2D rakétatípussal...

A nap képe #1474 – A 21. út

A 21. küldetését teljesítő B1062 jelű Falcon-9-es. A fotót...

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Földünk az űrből: Új-Zéland

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az...

A nap képe #1473 – PREFIRE misszió

A PREFIRE misszió orrkúpjai, melyek a NASA sarkvidék kutató...

Frissítés!

Bejelentette a Roszkoszmosz hogy a mai napon (02. 14.), az állomás amerikai szegmensén található Canadarm2 segítségével, a Progressz külső felületén található esetleges sérülési helyet fogják megvizsgálni. A beérkezett anyagokat a földi orosz szakembereknek fogják továbbítani a további elemzések céljából.

A Roszkoszmosz vezetője, Jurij Boriszov beszámolt a Nemzetközi Űrállomáson bekövetkezett vészhelyzetekről, melyek az elmúlt hónapokban történtek. Mondandójának középpontjában a Szojuz MSz-22 és a Progressz MSz-21 űrhajók álltak, pontosabban a hőszabályzó rendszerekből szivárgó hűtőfolyadék. A Roszkoszmosz ennek során nyilvánosságra hozta a decemberben megsérült Szojuz MSz-22 külső burkolatán található lyukról készült képet, melynek jelenléte bizonyítja a kár okát, vagyis a mikrometeoroid becsapódását.

Boriszov továbbá elmondta, hogy egy bizottság már dolgozik a Progressz MSz-21 ügyén is. A rendkívüli helyzet megoldásáig úgy döntöttek, hogy a személyzet nélküli Szojuz MSz-23 űrhajó indítását elhalasztják, amely így legkésőbb március 10-ig fogja megkezdeni útját február 20-a helyett. Emellett kihangsúlyozta, hogy semmi sem veszélyezteti a személyzet életét és egészségét, és jelenleg az a legfontosabb feladat, hogy megtalálják az esetleges meghibásodás helyét a Progressz teherűrhajón.

Az űrhajó hőszabályzó rendszerének radiátorában lévő lyuk képe, amelyet az ISS amerikai szegmensén található Canadarm2 segítségével készítettek. Forrás: Roszkoszmosz

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye