Márciusra halasztják a Szojuz MSz-23 indítását

Kapcsolódó

Virgin Orbit: itt a vége

A cég nem tudott új befektetőkkel megállapodni, ezért "határozatlan...

Júliusra halasztották a Starliner első személyzetszállító tesztrepülését

Újabb három hónapot csúszik a Boeing űrhajójának soron következő...

A nap képe #1061 – Kepler űrtávcső indítás

A Kepler űrtávcsövet szállító Delta II rakéta indítása 2009...

Ma hat éve, hogy a SpaceX először indított egy használt Falcon-9 rakétát

2017. március 30. - Fontos nap a SpaceX életében,...

Idén harmadjára sem hibázott a Hosszú Menetelés-2D rakéta

Három indításból három siker, ez jelenleg az idei mérlege...

Frissítés!

Bejelentette a Roszkoszmosz hogy a mai napon (02. 14.), az állomás amerikai szegmensén található Canadarm2 segítségével, a Progressz külső felületén található esetleges sérülési helyet fogják megvizsgálni. A beérkezett anyagokat a földi orosz szakembereknek fogják továbbítani a további elemzések céljából.

A Roszkoszmosz vezetője, Jurij Boriszov beszámolt a Nemzetközi Űrállomáson bekövetkezett vészhelyzetekről, melyek az elmúlt hónapokban történtek. Mondandójának középpontjában a Szojuz MSz-22 és a Progressz MSz-21 űrhajók álltak, pontosabban a hőszabályzó rendszerekből szivárgó hűtőfolyadék. A Roszkoszmosz ennek során nyilvánosságra hozta a decemberben megsérült Szojuz MSz-22 külső burkolatán található lyukról készült képet, melynek jelenléte bizonyítja a kár okát, vagyis a mikrometeoroid becsapódását.

Boriszov továbbá elmondta, hogy egy bizottság már dolgozik a Progressz MSz-21 ügyén is. A rendkívüli helyzet megoldásáig úgy döntöttek, hogy a személyzet nélküli Szojuz MSz-23 űrhajó indítását elhalasztják, amely így legkésőbb március 10-ig fogja megkezdeni útját február 20-a helyett. Emellett kihangsúlyozta, hogy semmi sem veszélyezteti a személyzet életét és egészségét, és jelenleg az a legfontosabb feladat, hogy megtalálják az esetleges meghibásodás helyét a Progressz teherűrhajón.

Az űrhajó hőszabályzó rendszerének radiátorában lévő lyuk képe, amelyet az ISS amerikai szegmensén található Canadarm2 segítségével készítettek. Forrás: Roszkoszmosz

Dark mode powered by Night Eye