Megvan a Rocket Lab Neutron rakétagyártó- és indító komplexumának helyszíne

Kapcsolódó

44 éve indult első magyarként az űrbe Farkas Bertalan

1980. május 26-án kezdődött Farkas Bertalan űrrepülése a Szojuz-36...

Eddig jól muzsikálnak a Psyche űrszonda ionhajtóművei

A NASA a napokban számolt be arról a remek...

A nap képe #1480 – C3PO az IM-2 fedélzetén

Az Intuitive Machines IM-2 küldetésével C3PO is "elindul" a...

Az ESA két céget jelölt ki a kereskedelmi teherszállítási programjához

Az Európai Űrügynökség május 22-én jelentette be, hogy egyenként...

A Rocket Lab hajtotta végre az idei év 100. rakétaindítását

Az Electron ismét a NASA megbízásából indult, és két...

Tegnap jelentette be a Rocket Lab a Twitteren, hogy a Virginia állambeli Wallops-szigeten fogják felépíteni azt az új komplexumot, ahol a tavaly december elején bemutatott új, közepes teherbírású, újrahasználható Neutron rakétát fogják gyártani, illetve annak indítóállását és leszállási zónáját is itt fogják létrehozni. A helyszín nem ismeretlen a cégnek, ugyanis itt található a második Electron indítóközpont is. Emellett ideális elhelyezkedése az USA keleti partján lehetővé teszi a nagy számú és gyors ütemű rakétaindításokat, illetve Virginia a négy állam közül az egyik, ahonnan akár bolygóközi indításokat is végrehajthatnak az FAA (Szövetségi Légügyi Hivatal) engedélyei alapján.

A több mint 23225 m2-es alapterületű gyár építése hamarosan elkezdődik, és ha felépül, 250 új munkahely jön létre. A tervek szerint komoly és összetett robotizált gyártósort hoz létre a Rocket Lab, illetve a rakéta törzsének speciális karbonkompozit anyagát is itt állítják elő majd. A Rocket Lab-nek ez lesz világszerte az ötödik műveleti központja, ahonnan az indításokat és a keringési műveleteket is irányítják. A Wallops-szigeten 2019-ben felépített Launch Complex-2 után ez a második nagyobb beruházása a cégnek ezen a területen, de a bővítés csak egy a sok fejlesztési projekt mellett, amit az utóbbi időben bejelentett a feltörekvő és egyre sikeresebb új-zélandi-amerikai magánvállalat.

Az új Neutron rakétagyár látványterve. Forrás: Rocket Lab

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye